Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Gravida Carolina Gynning om oron för barnet i magen: “Jag fick panik”

01 feb, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Härom veckan fick gravida Carolina Gynning panik över barnet i magen.
Härom veckan fick gravida Carolina Gynning panik över barnet i magen. Och hon sprang in till närmaste ultraljudsmottagning för att se så bebisen fortfarande levde och hade hjärtslag.
Annons
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoriaBrand logo
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria

Konstnären Carolina Gynning väntar sitt tredje barn och är just nu halvvägs in i graviditeten. Efter en tuff första tid som gravid med illamående och krämpor känner hon sig äntligen på G igen, och nu kan hon träna litegrann och arbeta utan att lägga en pizza. Det blir Carolina Gynnings tredje barn, och pojkvännen Viktor Philipsons första barn.

– Ja, det blir hans första och han är jätteglad såklart. Jag känner dock, som har varit med innan, att pappor kanske inte riktigt förstår, kanske, att de ska bli pappor förens bebisen faktiskt kommer ut. Och nu i corona-tider så kan man inte ta med sin partner på några kontroller, eller någonting. Vilket är jättejobbigt känner jag, för man vill ju så gärna dela det med sin partner, och just för att få dem att förstå, säger Carolina Gynning i Nyhetsmorgon och poängterar att det ju är stort att se sitt barn ligga och sparka på ultraljudet.

Drabbades av missfall – månader innan graviditeten

När hon träffade Viktor Philipson visste Carolina Gynning på en gång att hon ville ha barn med honom. Men vägen till graviditeten var tuff och sträcker sig över ett och ett halvt år, att som 40 plus bli gravid var ingen lätt match för Gynning, och när lyckan tillslut var där drabbades Carolina Gynning av ett missfall.

Annons

– Jag var ju gravid månaden innan jag var gravid med den här bebisen, säger Carolina Gynning till sin vän (som också är gravid) Carina Berg i deras podcast Gynning & Berg - Hittar sig själva.

Carolina trodde det skulle gå snabbare att bli gravid

Trots att Carolina Gynning och Viktor Philipson ganska direkt började kämpa för en graviditet, gick det inte så fort som hon önskat. Och hon lämnades helt knäckt varje gång som stickan visade negativt. Och Carolina Gynning som redan har två barn sedan tidigare – mindes tillbaka att hon med döttrarna blev gravid på direkten.

– Eftersom jag blev så lätt gravid när jag var 34 år, alltså det gick så snabbt då och det var superenkelt. Så nu när det tog sådan tid blev jag så chockad, säger Carolina Gynning.

Gynning fick panik och stormade ultraljudskliniken

I Nyhetsmorgon slår Carolina Gynning fast att hon alltid ”såklart” varit lite orolig inför sina graviditeter, men att det slår hårdare nu då hon känner att hon inte har åldern inne, och eftersom hon drabbades av ett missfall för bara några månader sedan. Därför sitter hon lite mer på helspänn nu, vilket ledde till ett oplanerat besök till läkaren bara i förra veckan.

Annons

– Jag fick panik förra veckan. Alltså PANIK, så jag kände att jag måste kolla så allt är bra. Så jag gick till en sån ultraljudsmottagning och bara ”kan ni snälla ta in mig för jag har panik jag måste kolla så att allt är bra och att barnet lever”, förklarar hon samtidigt som hon berättar att hon fick komma in och för en undersökning.

– Och allting såg jättebra ut, men det är klart man är ju ändå orolig. Så läser man ju, man är ju så dum man går in och läser massor av hemska historier på nätet.

LÄS MER:

Annons