Slå på ljud

Det har varit svårt att undgå dramat som har följt efter valet i USA. Donald Trump utropade sig själv till segrare på valnatten, onsdag morgon svensk tid, och har sedan dess försökt stoppa räknandet av poströster, som i många fall verkar vara överhängande röster på Joe Biden.

Som vanligt när han vill få ut ett budskap så har presidenten tagit till sitt Twitter-konto, och på torsdagen skrev han "STOPPA RÖSTRÄKNINGEN" i versaler – en tweet som snabbt blev ett föremål för skämt på sajten.

Den svenska miljökämpen Greta Thunberg fick sina miljontals följare att jubla när hon tog tillfället i akt att pika Donald Trump – på samma sätt som han gjorde mot henne för ett år sedan.

I december förra året skrev nämligen den amerikanska presidenten följande på Twittter:

"Så löjligt. Greta måste jobba med sina aggressionsproblem, och sen gå på en vanlig bio med en vän. Chilla Greta, chilla".

Greta Thunbergs skämt med Donald Trump hyllas

Presidentens tweet blev då väldigt uppmärksammad av flera anledningar. När Greta Thunberg som svar på "STOPPA RÖSTRÄKNINGEN"-tweeten kunde svara likadant, så var det många som skrattade.

"Så löjligt. Donald måste jobba med sina aggressionsproblem, och sen gå på en vanlig bio med en vän. Chilla Donald, chilla", svarade Greta Thunberg på Twitter.

Miljöprofilens skämt har i skrivande stund blivit gillad 1,3 miljoner gånger, och blivit retweetad över 300 000 gånger. Det har också lyfts av världsmedier som Sky News.

Läs mer:

Katrin Zytomierskas oro över uppfostran efter sonen Ringos ord

Kändisar som slog igenom på sociala medier

Tvååring död i överdos – mamman misstänkt för mord