Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar
Slå på ljud

Att Greta Thunberg och tidigare president Donald Trump inte tycker om varandra är vida känt. Medan Thunberg kämpar för att världen ska klara den rådande klimatkrisen så har Trump hävdat att det inte finns någon klimatkris, och lämnade under sin tid vid makten den omtalade Parisavtalet, där länder har slutit upp för att ta klimathotet på allvar.

I september 2019 twittrade Donald Trump en länk till ett klipp med Greta Thunberg rörd till tårar.
˝Hon ser ut som en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se”, skrev Donald Trump till klippet – trots att Greta ser mörkt på framtiden om inte större åtgärder tas för att rädda miljön.

Greta Thunberg tog genast texten och använde den som sin profilbeskrivning på Twitter, för att driva med presidenten.

Nu gör svensken det igen. När bilder kablades ut på den forna presidentens avsked från Vita huset valde Greta Thunberg att plocka fram de bevingade orden, och applicera dem på Donald Trump – som ju bevisligen inte varit glad och nöjd med valresultaten.

”Han ser ut som en väldigt lycklig gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se!”, skrev Greta Thunberg till en bild på Donald Trump där han vinkande går in i en helikopter.

Greta Thunbergs hån mot Donald Trump

Det är inte första gången Greta Thunberg vänder Donald Trumps ord mot honom själv. När Greta utnämndes till årets person av tidningen Time 2019 skrev Donald Trump att hon behövde lära sig hantera sin ilska bättre.

”Så löjligt. Greta måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Greta, lugna dig”, skrev han då.

När Donald Trump efter valresultatet krävde att man skulle stoppa räkningen av poströsterna, citerade Greta hans gamla tweet.

”Så löjligt. Donald måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Donald, lugna dig”, skrev hon som svar på hans ilskna utspel på Twitter.

Greta Thunbergs pik mot kritikerna: ”Äntligen fri”

Världen hyllar Kamala Harris – efter historiska segern

Jill Bidens dotter till attack mot Melania Trump: "Olyckligt"

Mest läst