Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Bidens dotter till attack mot Melania Trump: "Olyckligt"

21 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Melania Trump och Ashley Biden.
Melania Trump har vägrat att möta nya Första damen Jill Biden i Vita huset inför övergången.
Nu kommenterar Bidens dotter Ashley Biden den historiska ändringen – med en vass pik mot Melania.
– Jag tror inte de kommer köra den traditonella proceduren, vilket är oturligt, men jag tror att vi alla är okej med det, säger Ashley Biden i en intervju med Today.
Annons
Kvinnorna i president Bidens kabinettBrand logo
Kvinnorna i president Bidens kabinett

På onsdagen svärs Joe Biden in som USA:s 46:e president, och Donald Trump får lämna Vita huset. Men perioden inför maktöverlämningen har minst sagt varit turbulent – och inget har varit som det brukar.

Varken Donald Trump eller hustrun Melania Trump kommer närvara på insvärningsceremonin, något som annars har varit kutym rent historiskt. Det bekräftade Donald Trump på Twitter, innan han blev avstängd från plattformen.

”Till alla ni som frågar, nej jag kommer inte närvara på insvärningen den 20 januari”, skrev Donald Trump.

Jill Biden har inte heller fått en överlämning av den sittande Första damen, Melania, på det sätt som Michelle Obama höll fö henne.

Joe och Jill Bidens dotter biter tillbaka mot Melania Trump

I en intervju med Today, som People rapporterar om, bekräftar nu Joe och Jills dotter Ashley att Melania Trump inte håller sig till traditionerna, och inte är intresserad av att hjälpa Jill Biden komma in i sitt nya ämbete.

Annons

– Har din mamma hört något från Melania Trump om de traditionsenliga protokollen, frågar reportern Ashley Biden.

Hon konstaterar att mamma Jill Biden inte fått den vanliga överlämningen – och tillägger vasst att det är ”oturligt”.

– Nej. Jag tror inte de kommer köra den traditonella proceduren, vilket är oturligt, men jag tror att vi alla är okej med det, säger Biden.

Donald Trump har tillbringat tiden sedan han förlorade valet för över två månader sedan åt att hävda att han vunnit och att det fuskats i valet. Han har också försökt få resning, men gång på gång har det konstaterats att det inte finns några bevis för valfusk, och att det bara är tomma påståenden från Trump som saknar grund.

Läs mer:

Annons