Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Greta Thunbergs pik mot kritikerna: ”Äntligen fri”

05 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStefan Rousseau/TT.
Greta Thunberg.
Greta Thunberg fyllde 18 år på söndagen, och firade sitt nya myndiga liv med att skämta med sina kritiker.
Med en bild på sig själv på Twitter passade hon på att driva med alla konspirationsteorier som finns kring henne.
”Ikväll hittar ni mig på en lokal pub där jag avslöjar alla mörka hemligheter”, skriver Greta Thunberg på Twitter.
Annons
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentarBrand logo
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar

Svenska Greta Thunberg har blivit en av världens kändaste och mest uppmärksammade personer de senaste åren, genom sin skolstrejk för klimatet – och allt medan hon fortfarande var barn.

Nu har klimataktivisten fyllt 18 år, något som uppmärksammades av medier världen över.

Men mitt i allt allvarligt är Greta Thunberg också känd för att komma med dräpande roliga kommentarer, och har bland annat skämtat med Donald Trump tidigare. När hon nu fyllde 18 år på söndagen och blev myndig, så valde hon att skämta om det också.

På sitt Twitterkonto med 4,4 miljoner följare valde Greta Thunberg att skämta med alla konspirationsteorier som finns om henne.

”Tack för alla gratulationer på min artonårsdag! Ikväll hittar ni mig på en lokal pub där jag avslöjar alla mörka hemligheter bakom klimat- och skolstrejkkonspirationen och mina onda ledare som inte längre kan kontrollera mig! Jag är äntligen fri!!”, skriver Greta Thunberg.

Annons

Till tweeten har hon också lagt upp en bild på sig själv där hon har på sig en tröja med ”Flat mars society”-tryck, och gör tummen upp.

Inlägget har delats över 22 000 gånger, och gillats över 200 000 gånger.

Greta Thunbergs beslut – slutar köpa kläder

I en intervju med Sunday Times konstaterade Greta Thunberg att det hon önskar sig i födelsedagspresent är ett ”löfte från alla att de ska göra allt de kan för att stoppa klimatkrisen”. Själv vill hon inte ens köpa nya kläder av den anledningen.

– I värsta fall kan jag köpa i andra hand, men jag behöver inga nya kläder. Jag känner personers om har kläder, så jag skulle fråga om jag får låna dem eller om de har något de inte behöver längre. Jag behöver inte flyga till Thailand för att vara lycklig. Jag behöver inte köpa kläder jag inte behöver, så jag ser det inte som en uppoffring.

Annons

I juli belönades Greta Thunberg med Gulbenkians humanitära pris och valde att donera de nio miljoner kronorna hon fick i prispengar till olika organisationer och projekt världen över som jobbar för en mer hållbar värld och kämpar för naturen.

Bland annat fick organisationer som jobbar mot att skövlingen av regnskogen i Amazonas.

Läs mer:

Annons