Som medlem av det brittiska kungahuset gäller det att ha stenkoll på hovets strikta etikettregler. Överträdelser ses inte med blida ögon, men vissa saker kan man faktiskt inte förutse – till exempel en vindpust som plötsligt blåser upp under kjolen.

Hur gör då Meghan Markle och Kate Middleton för att undvika en sådan pinsam fadäs? Hemligheten ligger i rätt underkläder.

Enligt etikettexperten Myka Meier använder kungligheter ofta underklädesplagg som skapar statisk friktion. På så vis fäster kjolen eller klänningen vid kroppen och löper mindre risk att blåsa upp.

– Ett underplagg som nästan liknar en kroppsstrumpa är en av lösningarna man använder, säger Meier till sajten Bustle.

Men ibland går det inte att stoppa blåsten. Då tar man i stället till ett annat, väl beprövat knep. Att addera extra vikt i botten av sömmarna försäkrar att plagget inte visar mer än det borde, något som drottning Elizabeth ofta sägs göra.

De brittiska prinsarna tillsammans med sina gemål Kate Middleton och Meghan Markle.

Extra vikt i klänningens bottensömmar förhindrar att plagget blåser upp.

Nyligen avslöjades det också att kungligheter ofta bär för stora skor i offentliga sammanhang – som Meghan Markle gör här – helt enkelt för att fötterna svullnar efter långa arbetsdagar, vilket kan medföra skoskav och blåsor.

Att vara en kunglighet medför sina utmaningar. Det handlar inte bara om att klä sig rätt, utan finns en lång rad olika plikter som jobbet medför. Här listar vi 11 konstiga regler Meghan Markle måste följa, nu när hon blivit kunglig.

Läs också:

Meghan Markle kritiseras över kontroversiella frisyren

Härifrån kommer Meghan Markles andra brudklänning

Se Harry och Meghans bröllopsbilder – tagna av kända modefotografen

Foto: IBL 

Artikeln publicerades först på ELLE.