Lena endre och dottern Rosanna.
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre
1:10

Efter reklamen: 8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

(1:10)

Slå på ljud

Numera lever skådespelaren Lena Endre, 66, lyckliga dagar tillsammans med konstnärsmaken Martin Wickström, 64, som hon mötte 2014. Två år efter första mötet knöt de hymens band under ett bröllop på franska rivieran. I ett avsnitt av årets säsong av Renées brygga på TV4 berättade Lena Endre hur hon mötte sin konstnärslover. Och det var aningen blött just den kvällen, förklarar hon.

– Skitfulla, en natt på Stureplan den tionde januari, halv tre. Vi var ute med lite andra kompisar och så råkade vi... och så bara… gick vi hem till mig, och sedan dess har vi aldrig flyttat från varann, säger hon enkelt.

Lena Endre och konstnärsmaken Martin gifte sig på franska rivieran 2016.

Lena Endres son väljer ett liv ramljuset

Under sitt 13-åriga äktenskap med skådisen Thomas Hanzon fick Lena Endre dottern Rosanna, 31, och sonen Edvin, 27. När Rosanna och Edvin var små kunde man ibland se dem skådespela tillsammans med sina föräldrar, bland annat i filmen Tre solar i vilken mamma Lena Endre medverkade.

Dottern Rosanna är miljöaktivist

Idag fortsätter sonen Edvin i samma spår som sina skådisföräldrar, och vi har sett honom i bland annat serien Zebrarummet av Henrik Schyffert. Detta samtidigt som Rosanna hoppat på en helt annan bana – då hon numera arbetar aktivt mot klimathotet. Dottern Rosanna Endre arbetar för Greenpeace, vilket hon berättat om i bland annat Nyhetsmorgon. Dottern Rosannas miljöengagemang var en av grejerna som inspirerade Lena Endre till att göra klimatthrillern Tunn is 2020.

Lena Endre med dottern Rosanna Endre på gala 2018.

Skådespelarna i deras första filmroller – jämfört med nu

Lena Endre är äntligen mormor

I somras berättade Lena Endre i Renées brygga att hon ännu inte hade några barnbarn. Men så kom hösten och så blev Lena Endre mormor. För den 11 november födde dottern Rosanna sitt första barn, dottern Aurora.

”En månad som familj! Hade nog trott att den första månaden skulle vara mycket mer utmanande. Att det skulle vara svårt med anknytning, att inte få någon sömn, att känna mig otillräcklig, att jag och Leo skulle bråka och bli osams mest hela tiden, att jag skulle ha jäkligt ont. Att det skulle vara sjukt tufft helt enkelt. Men det har varit allt annat än det. Det har istället varit den bästa månaden i mitt liv och har älskar varje sekund sen vi blev tre. Vilket galet bra team vi är ”, skriver Rosanna Endre på sina sociala medier intill en bild på den lilla familjen om tre.

Så gick det för Varuhuset-skådisen Stefan Ekman

Mest läst