1:38

Efter reklamen: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon på TV4 är ett älskat morgonprogram med många hängivna tittare.

Men ibland blir tittarna besvikna på programmet – och då är de snabba att dela med sig av sina synpunkter.

I måndagens program var schemat som vanligt fullpackat med olika innehåll, och bland annat ett inslag om andningsövningar utlovades.

”God morgon på er! Soraya och Martin står redo med ett fullspäckat program. Vaccinsamordnaren om förseningarna, riskerna med covid-19 för gravida, Olof Lundh om fotbolls-VM i Qatar – och mycket mer! Häng med oss hela morgonen”, skrev TV4 på Instagram-sidan för Nyhetsmorgon före sändning.

Men när programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg fick lära sig om andningsövningarna så bröts inslaget abrupt, och man gick i stället vidare till att prata om mobiltelefoner – något tittarna som var mitt uppe i andningsövningarna hemma nu kritiserar kanalen och programmet för.

Tittarnas kritik mot TV4:s ändring av Karl Fredrik på Österlen

Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon – TV4:s svar

”Så gör ni samma groda igen, bryter mitt i en viktig information!! Hänsynslöst och kränkande! Urtrist och oproffsigt! Jag byter kanal!”, skriver en tittare som har fått nog.

”Men varför avbryta inslaget med andningsövningar? Här lägger man sig och ska vara med, nähä in med ett inslag om mobiler! Snacka om att motsatt verkan”, tycker en annan upprört.

En annan tittare tycker att man borde ha planerat annorlunda i programmet och låtit andningsövningarna ta den plats de behövde.

”Men seriöst TV4!!! nu sitter jag och kollar på Yogainslaget, för man ska köra sig att andas och hantera stress..... Vad händer.. Jo, som vanligt i era inlägg så avbryts det MITT i och går över till ett inslag om Mobiltelefoner!!! Alltså SKÄRPNING. Varför kunde inte Yoga inslaget få fortsätta och att ni tar mobilibslsget senare??? Ni säger ju i inslaget(som ALLTID)) att "- Vi kommer tillbaka till dig strax??”

TV4 har också svarat på kommentarerna, och menar att de tar åt sig av åsikterna.

”Vi förstår att det kändes lite tokigt! Tyvärr tog tiden slut och vi var tvungna att gå vidare i programmet, men tar såklart med oss synpunkten inför kommande sändningar.”

Hanna Hedlund om maken Martin Stenmarcks stöd i Let’s Dance