Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson lägger ner karriären – nya beskedet kring hälsan

25 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografPontus Orre/Aftonbladet/TT
Svenska countrystjärnan Hasse ”Kvinnaböske” Andersson meddelade i fjol att han tar en paus från musikkarriären.
I en ny intervju med Allas avslöjar han att han sedan dess beslutat lägga ner helt – och att hälsobesvären guidat det beslutet.
– Jag trodde aldrig jag skulle bli så här gammal, säger han till tidningen.
Annons
Femina möter First Aid Kit - Systrarna utmanas i peklekenBrand logo
Femina möter First Aid Kit - Systrarna utmanas i pekleken

Den svenska countrysångaren Hasse Andersson, känd som ”Kvinnaböske” efter succékarriären med Kvinnaböske Band, vars omskrivna gruppnamn också är namnet på bandmedlemmarnas hemort vid tidpunkten, en liten by utanför Båstad.

Bandet bildades i slutet på 70-talet och hade stora framgångar under 80-talet, då Hasse även blev känd tv-profil med programmet Hasse och hans vänner.

År 2015 fick Hasse och Kvinnaböske Band ny publik i samband med deras medverkan i Melodifestivalen, då de uppträdde med låten Guld och gröna skogar.

Sedan en tid tillbaka har dock frontfiguren Hasse ”Kvinnaböske” Andersson dragit sig tillbaka från rampljuset. Ett beslut som grundade sig i att 75-åringen ville njuta av livet som pensionär.

Annons

I en ny intervju med Allas berättar artisten om livet med hustrun Monica i dag, och om hälsobesvären som försvårar deras gemensamma vardag.

Pensionärslivet med kärleken Monica Forsberg

Det var hösten 2022 som Hasse Andersson lät meddela att han tar en paus från musikkarriären.

I en intervju med Expressen förklarade han då att han ville passa på att se världen innan hälsan eventuellt försämras.

– Jag har tackat nej till allt i höst, jag har känt mig lite trött så nu vill jag ta det lugnt och så får vi se vad vi gör sedan, sa han då och berättade att han och hustrun tillika musikkollegan Monica Forsberg planerade en längre solresa tillsammans.

Hasse Andersson och hustrun Monica Forsberg fotade under ett hemma hos-reportage år 2012.
Hasse Andersson och hustrun Monica Forsberg fotade under ett hemma hos-reportage år 2012. Paret bor i dag utanför den välkända lilla byn Kvinnaböske på Bjärehalvön i nordvästra Skåne.

Nya beskedet kring hälsan

I en intervju med nöjessajten Hänt från i fjol berättade han om hälsan och om den diabetsdiagnos han levt med i närmare 30 år.

Annons

Han förklarade då att han inte hade några men från folksjukdomen eftersom han sköter den, men att både han och hustrun Monica lider av artros, vilket är desto besvärligare.

– Nu har hon lite problem med sin rygg och sina knän, det är förslitningar som man får. Vi båda har artros och så, men det är ju sådant som drabbar alla, sa han då.

BILD

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson i början av karriären, år 1984.
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson i början av karriären, år 1984.

Tidigare i år, närmare bestämt den 28 januari, fyllde countrysångaren 75 år.

Nu berättar stjärnan, i en ny intervju med Allas, att både han och Monica får hjälp i vardagen med ärenden, eftersom att hälsobesvären gör det svårt för dem att sköta själva.

Hasse berättar vidare att han ”lagt ner” bandet och att han börjat tänka mer och mer på hälsan den senaste tiden.

Annons

– Men nu har jag börjat trappa ned lite. Jag turnerar inte mer och har i princip lagt ner bandet. Det går åt så mycket tid och kraft för att spela den där timmen när man uppträder. Nu vill jag njuta av livet, säger han till tidningen, säger han och fortsätter:

– Jag trodde aldrig jag skulle bli så här gammal. Artrosen gör att jag inte kan spela gitarr så bra längre, men rösten håller. Man får ta vara på de möjligheter som finns.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson Allsång på Skansen
Förra sommaren stod Hasse Andersson på Sollidenscenen i Allsång på Skansen.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson: Trodde jag skulle dö ung

Vidare under intervjun med Allas säger Hasse att han är tacksam för livet och att även om det emellanåt är tufft med hälsan, så ser han positivt på framtiden:

– Som yngre trodde jag att jag skulle dö som ung rockare. Nu är jag väl en gammal rockare. Nej, jag ser mig mera som en mysgubbe, säger den älskade artisten avslutningsvis.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons