Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skilda världar-skådespelarens son har vuxit upp – gör succé internationellt

25 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCecilia Liljeton/TT, Linda Wikström
Matti Berenett gjorde succé i rollen som Tom i tv-serien Skilda världar på 90-talet, innan han drog sig tillbaka från rampljuset.
I dag gör tvåbarnspappans yngsta barn, den 20-åriga sonen Elio, succé internationellt – som hyllad modell.
Annons
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

Skådespelarsonen Matti Berenett gick i föräldrarnas, Lars-Erik Berenett och Evabritt Strandberg, fotspår och gjorde succé i rollen som Tom Bovallius, i dramaserien Skilda världar på 90-talet.

Efter den intensiva tiden i branschen, under vilken hans romanser och påstådda romanser ofta florerade i skvallerpressen, valde Matti dock att dra sig tillbaka och skapa ett liv utanför rampljuset.

Men den forna såpaskådisens gener har gått i arv och nu gör tvåbarnspappans yngsta barn succé internationellt – som hyllad modell.

Annons

Matti Berenetts 20-åriga son gör succé som modell

Sedan Matti drog sig tillbaka från rampljuset har han varit förtegen om privatlivet. Han har däremot berättat att han är pappa till två barn och att han dessutom fått uppleva den stora glädjen att bli morfar till tre barnbarn.

Nu tar Mattis yngsta barn, den 20-åriga sonen Elio Berenett, stora kliv ut i rampljuset. Sonen blev nämligen uppmärksammad på den stora svenska ELLE-galan, som nyligen gick av stapeln, då denne vann pris i kategorin ”Årets modell.”

Far- och sonduon Lars-Erik Berenett (Harald Bovallius) och Matti Berenett (Tom Bovallius) porträtterade far och son i tv-serien Skilda världar.
Far- och sonduon Lars-Erik Berenett (Harald Bovallius) och Matti Berenett (Tom Bovallius) porträtterade far och son i tv-serien Skilda världar.

”Kampanjer för Louis Vuitton och visningar för flera av världens största modehus är bara några av den här unga modellens bedrifter”, inleds motiveringen.

Annons

I en intervju med modemagasinet ELLE efter galan berättar Elio om prisets betydelse, och revanschen efter att ha varit mobbad som ung:

– Det betyder väldigt mycket, för bara ett år sedan gjorde jag min debut och nu händer det här, det får mig verkligen att känna mig så nöjd med det jag åstadkommit under ett år. Sen känns det väldigt speciellt då jag var mobbad för mitt utseende när jag var yngre och aldrig trodde något sånt här … Så jag är så tacksam över att ha fått det här priset av ELLE!

Matti Berenett och dottern Ellen, Elios storasyster, år 2014.
Matti Berenett och dottern Ellen, Elios storasyster, år 2014.
Annons

Elio Berenett om modellkarriären: ”Mammas förtjänst”

Den hyllade modellen Elio Berenett krediterar sin mammas fritidsintresse och stöd för framgångarna han upplever i karriären just nu.

– Min mamma har alltid varit intresserad av att fotografera, så när jag var 9 år hade vi tagit lite bilder som vi skickade in till Mikas för kul och sedan kom jag med och har varit med sedan dess, så det är verkligen min mammas förtjänst, berättar han för ELLE.

Men han när skådespelardrömmar och hoppas kunna förvalta pappa Matti Berenetts (och farföräldrarnas) arv i branschen.

– Ja jag hoppas på att få fortsätta jobba som jag gör och att allt fortsätter uppåt. Sedan kanske att få göra någonting med film eller serie vore roligt också!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons