Helen Sjöholm och maken David Granditsky.
Slå på ljud

Helen Sjöholm kommer in i Så mycket bättre i TV4 på lördagen, och bjuder med alla de andra artisterna till ett plåtslageri. Under uppväxten tillbringade Kristina från Duvemåla-stjärnan mycket tid i sin pappas plåtslageri i Sundsvall, och upptäckte hur hon tyckte om att sjunga i den speciella miljön.

Därför passar hon också på att framföra sin tolkning. Helen Sjöholm har valt att tolka Jakob Hellmans klassiska låt Hon har ett sätt – en låt som hon väljer att ändra texten på och sjunger om maken David Granditsky, 54.

– Jag ville hitta en egen ingång, och då kom jag att tänka på en kille som jag har spanat på i 17 år, som jag bor med. Som jag tror att jag känner, men ändå inte 100 procent. Min man. Den här kan bli min, på det sättet att den är till honom, säger Helen Sjöholm om valet av låt.

– Att Helen Sjöholm kommer hit och ska sjunga en av mina låtar, jag blev helt chockad, säger Jakob Hellman.

Upphovsmannen är riktigt nöjd med tolkningen, som framförs med hjälp av bland annat en slägga och verktygslåda.

Helen Sjöholm mötte maken David Granditsky på fest

Helen Sjöholm har varit gift med maken sedan 2006. Paret har en son tillsammans, och bor i hus i Stockholm. De två träffades på en 50-årsfest, och paret hade egentligen inte så mycket gemensamt – något Helen Sjöholm tror har varit ett framgångskoncept.

– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa. Han var en storstadskille och inte alls intresserad av att åka till fjällen, att bo utanför stan, att ha mysiga hemmakvällar med middagar – allt det som jag tyckte var skönt med livet. Därför var det så befriande, sa hon i en intervju 2011.

Läs mer:

Därför försvann Jakob Hellman från rampljuset

Lili och Susie bröt kontakten i flera år: "Blev rätt trötta"

Tommy Körberg bryter ihop efter oväntade orden