Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helen Sjöholms uppgörelse med maken

04 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Helen Sjöholm är en av Sveriges mest framgångsrika musikalartister, med Kristina från Duvemåla och filmen Så som i himmelen.
Sedan 2004 är hon tillsammans med maken David Granditsky – men efter äktenskapet 2006 valde paret att skriva ett avtal.
– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa, har Helen Sjöholm sagt.
Annons
5 saker du inte visste om Helen SjöholmBrand logo
5 saker du inte visste om Helen Sjöholm

Helen Sjöholm är minst sagt en av landets mest älskade artister och musikalstjärnor. Efter sitt stora genombrott med huvudrollen i Björn och Benny-musikalen Kristina från Duvemåla har hon gått från klarhet till klarhet. Med Kay Pollak-filmen Så som i himmelen fick hon superhiten Gabriellas sång, och låten Du år min man som Helen gjorde tillsammans med Benny Anderssons orkester låg på Svensktoppen i 109 veckor.

Helen Sjöholm och David Granditsky på Grammisgalan 2005.

2004 var Helen Sjöholm på en 50-årsfest för en vän – men det var kanske hon som fick den bästa kvällen. På festen träffade hon nämligen sin blivande make, David Granditsky. Paret kom genast bra överens, och bara två år senare hade de hunnit gifta sig. I dag har de tre barn tillsammans – Ruben, Samuel och Johanna.

Annons

Helen Sjöholm har berättat att hon inte var beredd på att hon skulle falla för David, då han inte alls var vad hon hade sett framför sig.

– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa. Han var en storstadskille och inte alls intresserad av att åka till fjällen, att bo utanför stan, att ha mysiga hemmakvällar med middagar – allt det som jag tyckte var skönt med livet. Därför var det så befriande, har Helen Sjöholm sagt, skriver Hänt.

Helen Sjöholms uppgörelse med David Granditsky

Men även om paret fortfarande verkar vara lyckligt gifta 16 år senare så har Helen Sjöholm valt att ta vissa praktiska beslut. När paret gifte sig valde stjärnan att ta fram ett äktenskapsförord där det står att de behåller sina egna tillgångar om de någon gång skulle gå skilda vägar, något som Aftonbladet rapporterat om.

När Helen Sjöholm var med i Så mycket bättre hösten 2020 hyllade hon maken genom att tolka Jakob Hellmans låt Hon har ett sätt.

David Granditsky och Helen Sjöholm har hållit ihop i alla år.

– Jag ville hitta en egen ingång, och då kom jag att tänka på en kille som jag har spanat på i 17 år, som jag bor med. Som jag tror att jag känner, men ändå inte 100 procent. Min man. Den här kan bli min, på det sättet att den är till honom, sa hon i programmet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons