Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helena Segers dolda liv – bakom Zlatans kontroverser

07 mar, 2021 
Zlatan Ibrahimovic må vara mitt uppe i ett kändisbråk med amerikanska basketspelaren LeBron James – men kärleken Helena Seger lyser med sin frånvaro.
Fotbollsspelarens livspartner fokuserar i stället på parets barn, något Zlatan hyllar henne för.
– Hon är mamman till mina barn. Hon har mycket tålamod, väldigt mycket tålamod, säger Zlatan Ibrahimovic.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Det stormar om Zlatan Ibrahimovic.

Efter att den svenska fotbollsstjärnan kritiserat amerikanska basketspelaren LeBron James för hans ställningstaganden, så valde James att gå till försvar, och sa att han aldrig kommer vara tyst om saker som spelar roll.

Zlatan kom då med ett förtydligande av sitt första uttalande – men stod ändå fast vid att han tycker att idrottare ska hålla sig borta från att vara politiska.

– Rasism och politik är två olika saker. Politik delar världen, idrottare förenar den. Idrottare ska vara idrottare, politiker ska vara politiker, sa Zlatan Ibrahimovic tidigare i veckan.

Trots kontroverserna är fotbollsspelaren ute i det italienska kändislivet, och var nyligen med och sjöng på San Remo-festivalen, vilket får ses som en debut för den annars erfarne stjärnan.

Därför håller Helena Seger låg profil – Zlatans hyllning

Den som däremot lyst med sin frånvaro under den stormande tiden är Zlatans livspartner, Helena Seger. Paret, som har varit tillsammans sedan 2002 och har två söner tillsammans, håller låg profil kring sitt privatliv. Medan Zlatan spelar i Milan och bor i Milano, så bor hans familj numera i Stockholm.

Annons

I en intervju med Sport Week har Zlatan berättat om relationen med Helena, och beskriver henne som tålmodig.

– Hon är mamman till mina barn. Hon har mycket tålamod, väldigt mycket tålamod. Jag är inte över någon i familjen bara för att jag är känd. Alla har sin egen plats, vi är alla lika viktiga. Det är en balans, jag gör det jag måste göra och hon gör det hon måste, säger Zlatan till tidningen.

Ibrahimovic menar att han inte ber Helena om råd när det kommer till karriären, men att hon alltid stöttar honom i hans beslut – samtidigt som hon har huvudansvaret för parets söner.

– Helena tar hand om våra barn. Hon gör det ensam i Sverige. Många gånger frågar jag henne om råd, men aldrig när det kommer till att byta klubb. Där förstår hon fotbollen. Alla gånger har jag bara bett henne att packa. Och hon ställer alltid upp.

Annons