Det var i december som Expressen publicerade uppgifter som att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har valt att renovera om sin lyxvåning i centrala Stockholm från en femma till en sjua. Beskedet om familjens bostadsbeslut fick ryktena att börja florera – är paret på väg att flytta hem till Sverige igen, och lämna tiden i Florida bakom sig?

Familjens Sverigebas är en privat våning i Kungliga Hovstallet, en byggnad som ligger alldeles i närheten av Dramaten och lyxiga Strandvägen.

Men nu väljer hovet att besvara de envisa ryktena – som inte verkar stämma.

I en kommentar till Svensk Damtidning säger hovets informationschef Margareta Thorgren att paret inte har några planer på att lämna sitt hem i Miami, Florida.

– Prinsessan Madeleine bor fortsatt i USA, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Hon har tidigare förklarat att anledningen till den omfattande renoveringen främst grundade sig i ”logistik- och säkerhetsaspekter”.

Prinsessan Madeleines längtan efter Sverige

Prinsessan Madeleine har tidigare uttryckt önskemål om att i alla fall kunna resa tillbaka till Sverige på semester och träffa sin familj, något som har hindrats på grund av coronapandemin.

Någon lösning på problemet verkar inte ha uppkommit än, och det är tveksamt om Madeleines längtan efter familjen kommer kunna stillas med ett Sverigebesök i vår eller sommar – allt beror på hur pandemin utvecklas med vaccineringen.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Hon hoppas att kunna komma till Sverige så snart det är möjligt, säger Margareta Thorgren i en kommentar till Svensk Damtidning.

Att Madeleine skulle axla prinsessan Sofias uppdrag för kungahuset när denne är mammaledig med sitt och prins Carl Philips tredje barn i mars, dementeras också. Madeleine har nog med sitt eget.

– Prinsessan Madeleine arbetar med sina egna uppdrag, främst med Childhood, säger Thorgren till det kungliga magasinet.

Läs mer:

Victoria och Madeleine bär årets trendigaste örhängen – här köper du dem!

Barnens sorgsna fråga till prinsessan Madeleine

Så dolde prinsessan Sofia och andra kungligheter sina graviditeter

Mer läsning

Femina