Kändisbarnen som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Ida Warg och Alexander Pärleros blev föräldrar till sonen Elvis i juli 2018. Sedan dess har parets följare fått ta del av Elvis liv mer eller mindre dagligen. Men under gårdagen gick Ida Warg i en Youtube-video ut med att de beslutat sig för att inte längre låta lille Elvis vara en del av deras offentliga liv.

Ida Warg och Alexander Pärleros beslut för sonen Elvis

När Elvis föddes beslutade paret sig för att visa sonen på sina sociala kanaler tills han blev tre, men redan nu när han är två år och några månader, så tycker de att det är dags. Ida har tidigare haft som regel att Elvis inte ska vara med i olika samarbeten där hon tjänar pengar, men nu kommer han inte att synas alls.

– Många av er kanske kommer att tycka att det är svintråkigt, jag själv tycker att det är lite tråkigt. Många av er kanske inte bryr er och många kanske tycker att det är bra, vad vet jag. Jag och Alex, min man, har diskuterat och kommit fram till att vi inte vill att vår son Elvis ska vara med på våra sociala medier längre, säger Ida Warg och fortsätter:

– Det här är inget snabbt beslut som vi har tagit just nu, utan någonting vi funderat på väldigt länge. Redan när sonen föddes. Vi la inte ut en bild på Elvis ansikte förrän två-tre veckor för vi var inte säkra på hur vi ville göra.

Men trots att diskussionen varit uppe länge så var det inte ett enkelt beslut för paret att ta.

– Helst av allt vill jag bara vilja ha med Elvis på mina kanaler, jag vill bara filma och ta kort på honom, för han är ju det bästa jag har. Han är ju den jag är mest stolt över i hela hela världen.

Debatten om att tjäna pengar på sina barn

Ida Warg uppmärksammar debatten som under de senaste veckorna cirkulerat i media, huruvida man bör eller inte bör visa sitt barn på sociala medier, och hur man ställer sig till att tjäna enorma summor pengar på sitt barn. Men det är dock inte den debatten som fått Ida och Alexander att ta det här beslutet nu, är hon noga med att påpeka.

Och hon är också noga med att påpeka att hon inte dömer någon som inte väljer att göra som hon och Alexander valt att göra med Elvis.

– Jag dömer ingen som visar sina barn, alla tar sina egna beslut. Men nu har vi tagit det här beslutet, och det känns bra.

Kan ändras i framtiden

Däremot kan deras beslut komma att ändras i framtiden.

– Vi vet inte om vår åsikt kommer att ändras på vägen, han kanske säger när han är fem-sex år att 'mamma, mamma, snälla får jag vara med', och då får väl vi ta ställning till det då, säger Ida Warg och fortsätter:

– Men just nu känner vi att han inte kommer att medverka här på Youtube-kanalen, och knappt på sociala medier, inte med ansikte i alla fall. Sen kommer man säkert höra honom i bakgrunden, det kommer ju att bli en utmaning för mig att spela in.

LÄS MER:

Fansen lyriska över Jennifer Anistons barnkommentar

Clara Hallencreutz Fares om rasistiska kommentarerna under graviditeten

Zara Larsson bekräftar: Han är min nya pojkvän

Mest läst