4:29

Efter reklamen: Se Cancerfondens film här

(4:29)

Slå på ljud

Erik Grönwall, 33, har fått cancer, berättar han nu i ett lång inlägg på sin Instagram.

Artisten, som blev känd för hela svenska folket när han vann Idol 2009 och som varit frontman i rockbandet Heat de senaste tio åren, skriver att han kände att något var fel i kroppen, och då valde att söka vård.

”För ungefär en månad sedan var jag full av energi, kapabel att göra allt jag normalt gör, som vanligt. Men då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”, berättar Erik Grönwall på Instagram inför sina tjugo tusen följare.

Darin Zanyars starka ord efter svåra kärlekskampen

Idol-vinnaren under cancerbehandling

Det gjordes tester och blodprover, och läkarna slog fast att Erik hade drabbats av akut lymfatisk leukemi. Nu är Grönwall inne på den tredje veckan med cancerbehandling, och skriver att han och familjen är inställda på en lång och tuff resa.

”Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skriver artisten på Instagram.

Inför behandlingen har artisten valt att raka av sig håret, för att slippa se hur det lossnar.

Erik Grönwall vill inte dölja cancerbehandlingen

Erik Grönwall skriver också att han funderade på om han skulle hålla cancern hemlig, men att han till slut landade i att han ville vara transparent med fansen.

”Under behandlingen kommer det att finnas bra dagar och dåliga dagar, men jag tycker att det är viktigt att vi kan prata om och dela med oss av våra svaga sidor och dåliga dagar också”, skriver han.

Bland de många kommentarerna skriver bland annat Laila Bagge, som var med i juryn som valde ut Erik Grönwall till Idol.

”Säg till om du behöver något jag vet att du är en krigare, så nu är det dags att kriga med både kropp och själ. Jag skickar massa styrkekramar och kärlek”, skriver Bagge.

Änkans ord till bortgångne maken får alla att skratta och gråta