Melania Trump.
Slå på ljud

Melania Trump gick på måndagen ut med att paviljongen vid Vita husets privata tennisbanor är färdigbyggda.

”Tack till alla talangfulla hantverkare som gjorde det här projektet möjligt och tack till de generösa Vita huset-anhängarna. Det är min förhoppning att det här privata utrymmet ska fungera som både en plats för avkoppling och umgänge för framtida presidentfamiljer”, skriver Melania Trump i ett pressmeddelande.

Paviljongen är finansierad av privata donationer, och har inte bekostats av Vita huset eller skattepengar.

Men många höjda på ögonbrynen åt den underliga tajmingen. Samtidigt som Melania hyllar ett lyxbygge som väldigt få kommer få tillgång till, så dör över 2000 amerikaner dagligen i coronapandemin, och miljontals står utan jobb och försörjning.

Det är inte första gången hon har kritiserats för bygget heller – paviljongen började nämligen byggas i mars, precis när coronapandemin slog till ordentligt mot USA.

”Jag uppmanar alla som väljer att vara negativa och ifrågasätta mitt arbete i Vita huset att ta sig tid och bidra med något bra och produktivt i sina egna samhällen”, svarade Melania Trump på kritiken på Twitter i mars.

Amerikanernas kritik mot Melania Trump

Hittills har närmare 284 000 personer dött av covid-19 i USA, skriver Huffington Post. Därför är det kanske inte förvånande att de bitska kommentarerna kring lyxbygget inte lät vänta.

”När 280 000 amerikaner har dött av covid-19 så bryr jag mig verkligen inte om Melanias tennisbanor, gör du?”, skriver en person.

”Åh vad bra, alla personer på intensivvårdsavdelningen måste må mycket bättre nu är de vet att Melania har fått klart sin tennispaviljong”, skriver en annan.

Det är också många som liknar Melania Trump med Marie Antoinette, som innan franska revolutionen undrade varför de fattiga inte bara åt tårta om de inte hade bröd.

”Visst, men hur många intensivvårdssängar får plats”, skriver en och avslutar med hashtaggen ”låt dem äta tårta”.

”Vi är en vecka från att passera 300 000 amerikaner som dött av covid och Melania Antionette ser den uppdaterade tennisbanan som sitt samhällsengagemang i år”, skriver en annan.

Läs mer:

Melania Trump vill släppa bok om tiden i Vita huset

Ivanka Trump är inte välkommen tillbaka till New York igen

Barack Obamas kärlekskamp för Michelle – berättar nu