Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Inger Ljung Olsson tillbaka i SVT:s Go' kväll efter livshotande stroken

05 mar, 2021 
Under sommaren drabbades hon av en livshotande hjärnhinneblödning och fick ligga i respirator.
Nu är Inger Ljung Olsson tillbaka i SVT och har gjort sin första sändning av Go' kväll.
– Jag kan nästan leva som vanligt idag, men känner fortfarande av en del, som lite yrsel och svaghet och glömska, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

Det var i augusti som Go' kväll-programledaren Inger Ljung Olsson, 53, berättade i ett inlägg på Facebook att hon tidigare under sommaren hade drabbats av en livsfarlig stroke.

Programledaren råkade ut för en hjärnhinneblödning, och fick tillbringa tid i respirator.

”Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter. Men jag delar en erfarenhet med de covid-patienter som varit mest sjuka: en tid i respirator. Detta är inget jag önskar min värsta fiende”, skrev hon i det känslosamma inlägget på Facebook.

Efter att i november börja arbetsträna bakom kameran på Go' kväll på 25 procent, så har Inger Ljung Olsson nu kommit långt – i onsdags gjorde hon sin första sändning tillbaka som programledare efter stroken.

– Idag mår jag faktiskt riktigt bra tycker jag, jag är inte längre jättetrött eller jätteyr. Jag klarar det mesta nu. Men jag har inte testats ordentligt eftersom alla jobbar hemma i pandemin. Min man tycker fortfarande att jag är lite glömsk, men det är hanterbart, säger hon till Aftonbladet.

Annons

Inger Ljung Olsson: Inte länge sedan jag satt i rullstol

I dag har hon fått sitt liv tillbaka, och även om effekter av stroken fortfarande kan göra sig påminda, så är Inger noga med att påminna sig själv om hur långt hon har kommit på relativt kort tid.

– Jag kan nästan leva som vanligt idag, men känner fortfarande av en del, som lite yrsel och svaghet och glömska. Men inte mycket mer än så. Jag tänker ibland på det, när jag är ute och går, att det var inte så länge sedan jag satt i rullstol och inte kunde klä på mig själv. Man glömmer gärna det där, men det är ändå med mig. Det har verkligen gått framåt, säger hon till tidningen.

Hur det kommer se ut framöver är dock oklart – efter sin första sändning har hon inga fler inbokade än så länge.

– Jag vet faktiskt inte än hur ofta det kommer att bli, det finns ingen plan utöver den här första sändningen. Jag tror att de vill kolla hur den går och sen bestämma det, säger Inger Ljung Olsson till Aftonbladet.

Annons