Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Inger Nilsson om att inte ha barn: ”Tråkigt så här i efterhand”

10 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Inger Nilsson.

Skådespelaren Inger Nilsson öppnade i sitt sommarprat upp sig om att leva själv.
Nu lyfter hon på locket igen, och berättar hur det är inte ha skaffat barn.
– Jag skulle nog gärna velat haft barn, men nu blev det inte så, säger hon.


Annons
TV: Se 10 Svenska barnskådisar – då och nuBrand logo
TV: Se 10 Svenska barnskådisar – då och nu

Inger Nilsson är mest känd för sin roll som Pippi Långstrump, men har också skådespelat en hel del i Tyskland och har en roll i tv-serien Jägarna. Nu har hon också debuterat som sommarpratare i P1.

I sitt program berättar hon bland annat om hur hon flyttade till Stockholm för 25 år sedan, med avsikt att gifta sig och skaffa barn.

– Nu har det inte blivit något av detta. Jag är varken gift eller har fått några barn. Ja, tiden för giftermål är inte förbi, men det här med egna barn det blir det inga. Men gärna en man, och han får gärna ha barn så länge de är trevliga, säger Inger Nilsson i programmet.

Svårigheterna med kändisskapet

Hon verkar dock inte må speciellt dåligt över att vara själv.

– Nej, händer det så händer det. Det finns ett grytlock till varje kastrull, man måste bara rota lite i grytskåpet, som någons mormor sa, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det är förresten ingen hit på äktenskapsmarknaden att ha varit barnstjärna eller kändis överhuvudtaget. Och dessutom: ju äldre man blir desto färre bra män finns det kvar. I alla fall män som kan se bortom allt det här med kändisskapet. För det måste man när det gäller mig.

”Jag skulle nog gärna velat haft barn”

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Inger Nilsson om sina tankar kring att inte ha skaffat barn.

– Jag skulle nog gärna velat haft barn, men nu blev det inte så. Jag har haft relationer så det är inte det, men det har inte varit läge att skaffa barn och visst är det tråkigt så här i efterhand. Men det var inget aktivt beslut att inte skaffa barn, säger hon.

Hon berättar också varför hon valt att hålla sina relationer hemliga.

– Det har nog inte varit tillräckligt seriöst, sedan är det nog så att ska man leva med mig så måste man vara beredd på tusen frågor och kanske inte så roliga, just för att undvika skratt bakom ryggen. Det har jag varit med om, speciellt när jag var yngre. Killarna retades för att någon var ute med mig. ”Dejtar du Pippi?”, kunde de säga. Man måste vara väldigt säker som man för att dejta mig och klara av att folk tittar och pekar.

TV: Se kändisarna med samma ålder som skådespelarna i Astrid Lindgrens klassikerBrand logo
TV: Se kändisarna med samma ålder som skådespelarna i Astrid Lindgrens klassiker
Annons