Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Inger Nilsson om sjukdomen, att leva ensam och porren

09 jul, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografSveriges radio
Inger Nilsson gör debut som sommarvärd.
Det är dags för Inger Nilsson att sommarprata.
Och i debuten håller hon inte tillbaka, utan kommer ta upp hur det är att leva själv, att växa upp med så mycket uppmärksamhet som Pippi-rollen genererade – och porr.
– Det blir en lite halvsnuskig anekdot, säger skådespelaren.
Annons
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021Brand logo
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

I år debuterar skådespelaren Inger Nilsson som sommarpratare, och trots att det är över 50 år sedan genomslaget som Pippi Långstrump är det här första gången hon fått frågan om att vara med i Sommar i P1.

– Många säger det, att ”du måste ju ha fått frågan någon gång”, men det har jag faktiskt inte fått, säger Inger Nilsson.

Så nu när hon väl får chansen går hon ut hårt, och kommer bland annat berätta en historia om porr.

– Det blir en lite halvsnuskig anekdot. Det blir något för alla och det finns säker någon som tycker att det är kul, säger Inger Nilsson utan att avslöja vad det handlar om.

Inger Nilsson om insjuknandet: ”Framför allt var jag rädd”

Men sommarpratet kommer inte bara handla om porr, utan också om livet och kärleken. Och när det kommer till livet befinner sig Inger Nilsson på en bra plats just nu.

Annons

– Ja, det tycker jag. Man har liksom inget val, så jag tycker att det här är bra. Det är roligt, för jag har filmat lite här i Sverige nu. Jag har mest filmat för tysk tv tidigare så det är kul att få vara med här. Det hoppas jag bli mer av, men det vet man aldrig, säger skådespelaren som senast var med i tv-serien Jägarna.

Lika bra stod det inte till i oktober förra året. Då insjuknade nämligen Inger Nilsson i covid-19.

– Jag låg hemma i 14 dagar eller något sånt där. Och det var ju ingen kul upplevelse, men jag var säkert ganska lätt sjuk i jämförelse med många andra. Jag hade hög feber och mådde pyton, säger hon och fortsätter:

– Framför allt var jag rädd, för man vet ju inte om det går över eller inte. Om det blir värre eller inte. Slutar febern att stiga eller drar den iväg? Det är lite rysk roulette över alltihop, så kände jag i alla fall. Jag tryckte i mig så mycket värktabletter att jag höll på att spy, men febern gick ändå inte ner. Då blir man ju rädd!

Annons

Nu har hon tack och lov återhämtat sig även om hon kan känna sig lite virrig i huvudet ibland.

Inger Nilsson om att leva själv

På tal om kärleken då, hur ser det ut för Inger Nilsson nu?

– Jag lever själv för tillfället. Och jag kommer att prata om hur det är och så, om kärleken och livet, säger hon.

Trivs du bra med det?

– Ja, det gör jag. Det är inga problem alls. Jag kommer ju från den första generationen kvinnor som jobbade. I mina föräldrars generation var kvinnan hemma och det var en självklarhet att mannen försörjde familjen. Men det ändrades till min generation där alla måste jobba, och då är det inte konstigt att vara själv och försörja sig.

Inger Nilssons Sommar i P1 sänds 11 juli.

Annons