Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Inger Nilsson var svårt sjuk i corona – berättar om tuffa tiden

11 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarl Schoendorfer/Shutterstock
Inger Nilsson spelade Pippi
Skådespelaren Inger Nilsson blev svårt sjuk med covid-19 i höstas, och fick hög feber.
Nu spelar hon en svårt sjuk mamma till en mördare i nya Jägarna – som spelades in under pandemin.
– Jag var sjuk i hög feber. Den här sjukdomen önskar jag ingen, säger Inger Nilsson till Hänt.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Inger Nilsson, 61, blev känd med hela svenska folket när hon som barn spelade Pippi Långstrump, men skådespelaren har en lång och gedigen karriär sedan dess.

Nu är hon aktuell med en roll i den kommande säsongen av Jägarna med bland annat Rolf Lassgård. I serien spelar Inger Nilsson en svårt sjuk mamma till en misstänkt mördare, och på bilder från serien syns hon sitta med slangar i näsan och en trakeotomi i halsen.

Serien spelades in i slutet av sommaren och i början av hösten, mitt under coronapandemin. Bakom kamerorna höll man noga uppsikt över hygien och hälsa.

– Det var en typisk coronainspelning. Inspelningen pågick under augusti, september och oktober, så det var väldigt mycket munskydd, handskar och handsprit som gällde, säger Inger Nilsson till Hänt.

Inger Nilsson svårt sjuk i corona

Men att anpassa sig till restriktioner och säkerhetsåtgärder under en filminspelning är lättare sagt än gjort, och ledde till en del problem.

Annons

– Jag tycker att det är svårt när folk har munskydd. Dels för att jag inte känner igen folk, dels för att det är svårt att höra vad som sägs. Men det blir lite roligt också. Det blir en del komiska missförstånd, säger skådespelaren till sajten.

Efter inspelningarna blev Inger Nilsson själv sjuk i corona, som hon hade kämpat för att undvika på Jägarna. Skådespelaren vill inte gå in på hur sjuk hon var, men säger samtidigt att hon mådde riktigt dålig, och att ingen borde behöva drabbas av viruset.

– Jag vill nog inte dra några detaljer, men jag var sjuk i hög feber. Den här sjukdomen önskar jag ingen.

Annons