Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år
0:44

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

(0:44)

Slå på ljud

I februari lämnade en av de mest folkkära personer någonsin i Sverige oss, och i vecka begravdes Ingvar Oldsberg i Råda kyrka i Mölnlycke.

I en intervju med Aftonbladet berättar sonen Staffan Oldsberg om de starka känslorna när han höll tal.

– Jag höll mig i kyrkan och det var lätt när jag höll talet till pappa för jag visste att han ville att jag skulle leverera, som han alltid sa. Det var värre när jag höll talet från min syster Karolina för det var hennes egna ord. Jag hade tänkt hälsa från mamma först för det hade jag lovat att jag skulle göra. ”Lova mig att hälsa till fina Ingvar”, sa hon. Men jag var tvungen att lägga det sist för det var det som hade kunnat utlösa en känslostorm. Det gjorde det också, men jag behöll det inom mig så gott det gick, säger han till tidningen.

Courtney Cox svåra långdistansförhållande med Snow Patrol-sångaren

Svåra tiden efter föräldrarnas död

Bara några dagar innan begravningen gick också Staffans mamma och Ingvars exfru bort.

– Ja, det var i lördags morse. Det var väntat för hon hade blodcancer, Myelom. Jag besökte henne ofta och hon var klar i huvudet in i det sista. Hon ville så gärna närvara på begravningen och bli inrullad med sin säng och jag sa att det ordnar vi. Vi tar en sjuktransport och så får du säga hej då. Tyvärr blev det inte så. De kände varandra i över 60 år, säger sonen.

Far och son Oldsberg.

Far och son Oldsberg.

TT

Mikael Sandströms sömnproblem: ”Har inte sovit en natt på 30 år”

Drabbades av hjärtinfarkt efter höftoperationen

Ingvar Oldsbergs dotter Viktoria berättar också för tidningen om att han genomgått en höftoperation, och strax efter det drabbats av en hjärtinfarkt.

– Han hade opererat höften på onsdagen. Sedan tog han sig hem på torsdagen trots att han hade sagt till mig att han skulle vara kvar en dag till, vilket var väldigt typiskt pappa. Men han fick en hjärtinfarkt när han var hemma och hamnade på Sahlgrenska vilket blev en väldig chock, säger hon.

Enligt läkarna ska infarkten inte vara kopplad till operationen.

Mest läst