Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Irena Pozars tuffa På spåret-utmaning – dagar efter förlossningen

05 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografRebecka Rynefelt
Hej Irena Pozar, journalist och chefredaktör på Veckorevyn, som tävlade i årets upplaga av På spåret.
Annons
Här är alla deltagare i "På spåret"Brand logo
Här är alla deltagare i "På spåret"

Hur var det att vara med i På spåret, och vad har du fått för reaktioner?

– Det var omvälvande och extremt läskigt. Men det är otroligt roligt också. Det var långa inspelningar, det tar tre timmar att spela in ett avsnitt, och då sitter man i buren hela tiden utan paus. Man är helt slut efteråt, det är en stor urladdning.

– Jag har fått en del fina mejl, och ett vykort. Jag har inte märkt det så mycket på gatan, men det hade kanske varit annorlunda utan corona.

Berätta något om På spåret-inspelningarna som tittarna inte vet om!

– När de hörde av sig till mig om att vara med så hade de ingen tilltänkt partner, men föreslog Patrik Arve. Då fick vi göra en liten uttagning, som var digital i år. Jag födde barn två dagar innan vi skulle ha den och var kvar på BB, men då var de schyssta och så "vi skjuter lite på den”. Men sen satt jag hemma hemma helt nyförlöst och hade ett digitalt zoommöte och spela På spåret med Patrik, Kristian och Fredrik, och någon från produktionen som tittade. Det var väldigt speciellt.

Annons

Du tog över Veckorevyn 2019 – hur kom det sig att du tog steget?

– Det kom ganska plötsligt. Jag fick besked av Bonnier att de skulle anlägga ner printprodukten och sedan lägga ner varumärket. Jag tyckte det var så tråkigt, jag var inte klar med Veckorevyn. Då började jag fundera om det var möjligt att fortsätta Efter några veckor blev det klart att det gick, det var ju väldigt roligt.

Veckorevyn har tagit på sig en väldigt folkbildande roll under corona – hur kommer det sig?

– När kurvan började gå upp under hösten så la vi upp en bild på Instagram med de nya restriktionerna på ett tydligt och enkelt sätt, som blev superviral. På nyhetssajterna är det svårt att hitta en punktlista med vad som gäller, då får man leta i någon livechatt.

Vad har du alltid i din handväska?

– Alkogel nu för tiden, och Novalucol mot halsbränna.

När grät du senast?

– Jag såg en film som heter Quo Vadis, Aida? Den visades på Göteborgs filmfestival, och handlar om folkmordet i Srebrenica. Det är en otrolig film, om man vill se något viktigt och gråta.

Annons

Vilken modetrend vill du aldrig ha tillbaka?

– Rent personligen är inte snygg i low cut jeans, för jag har ingen rumpa. Så det skapar jag gärna.

Vad googlade du senast?

– Det är mest tråkiga jobbsaker. Men det var nog recensioner på den där filmen, och så blev jag besviken för att ingen svensk tidning att recenserat den.

Vem var du i Spice girls?

– Emma, bara för att jag var blond. På min skola ville alla vara Emma eller Posh. Jag tror Emma var enklast att identifiera sig med.

När ljög du senast?

– Gud vad svårt! Jag menar inte att jag inte ljuger, men jag kan inte komma på vad jag ljög om... Eller jo, jag ljög säkert om att ”Nä, jag har inte fått nåt mejl”, nåt sånt.

Vilket är ditt sämsta köp?

– Mitt sämsta köp är sånna där värmespolar till håret, för att göra lockar. De tar jättemycket plats i badrummet och jag är både för lat och för dum för att använda dem. Jag brinner mig och det blir inte bra.

Annons

Vilket råd skulle du vilja ge ditt 17-åriga jag?

– Jag skulle säga ”gå alltid magkänsla, det lönar sig”.

Irena Pozar

Ålder: 29 år

Bor: Stockholm

Gör: Chefredaktör på Veckorevyn

Familj: Maken Johan, sonen Ted

Annons