Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Irma Lehtosalo fick bo hos Marko i sex månader: ”Gott och ont”

27 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Marko Lehtosalo och hans mamma Irma har gjort succé i TV4 med programmet Marko och Irma, där de byggt ett hus till Irma.
Men innan mamman kunde flytta in i sitt nya hem fick hon bo hos Marko i ett halvår – något som kom med en hel del utmaningar.
– Morsan bodde hemma hos mig ett halvår och det var på gott och ont, har Marko Lehtosalo sagt till Wellness.
Annons
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barnBrand logo
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barn

Marko och Irma Lehtosalo har blivit hela Sveriges favoritduo efter TV4-programmet Marko och Irma. I programmet har artsten och radioprofilen hjälpt sin mamma att bygga ett hus i Stockholm – ett hus han köpte åt henne för att hon skulle kunna så sig fri från sin alkoholism.

– Det här huset köpte jag till henne för tolv år sedan. Jag ville att hon skulle komma ifrån alkisarna där hon bodde. Och min plan funkade, sa ”Markoolio” i det första avsnittet av programmet.

Men medan de två byggde huset, en process som tittarna fått följa i TV4, kunde Irma inte bo i sitt eget hem. I stället fick hon bo hemma hos sonen i ett halvår, där han bor med sina barn.

Markos utmaningar med att bo med mamma

I en intervju med Wellness berättar Marko Lehtosalo att det tillfälliga samboskapet kom med en hel del utmaningar och anpassningar.

Annons

– Morsan bodde hemma hos mig ett halvår och det var på gott och ont. Hon har sina regler och jag har mina regler. De senaste tolv åren har hennes bästa vän varit tv:n och jag har bara en tv hemma hos mig. Så jag blev förpassad till att kolla på mobiltelefonen. Sedan satt hon och pratade med tv:n också, jag sa: ”Hallå, vad håller du på med?”, berättar han i intervjun.

Nu när Irmas hus är färdigbyggt har hon och Marko gjort en pangaffär – värdet har ökat med flera miljoner, berättar byggledaren Håkan Svanström.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, har Håkan sagt i en intervju med Hänt.

9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste omBrand logo
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste om
Annons