Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag
1:11

Efter reklamen: Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

(1:11)

Slå på ljud

På lördag tävlar Loreen Talhaoui, mer känd som bara Loreen, med låten Tattoo i den fjärde och sista deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen.

Det har gått 12 år sedan hon vann tävlingen med låten Euphoria och tog hem den internationell Eurovison Song Contest- vinsten i Baku – med ett historiskt rekord i antal tolvor.

I en ny intervju med Aftonbladet förklarar Loreen att hon känner sig lugn inför lördagens deltävling, trots att förväntningarna på henne är höga.

Vidare delar den 39-åriga artisten med sig av en inblick i privatlivet. Något som inte hör till vanligheterna. Då berättar hon bland annat om varför hon inte är säker på att hon vill bli förälder.

Axel Schylström om ärren efter olyckan: ”Då har jag inte ont”

Loreen om uppväxten med fem yngre syskon

Loreen föddes i Stockholm på 80-talet, men växte upp i Västerås med en ensamstående mamma och fem syskon. Trots att familjen hade det tufft beskriver Loreen uppväxten som ”lekfull”.

– Men som barn funkar man så. Det är först i vuxen ålder man kan titta tillbaka och inse att det inte var optimalt. Mamma var bara 16 år när jag föddes och vi levde under existensminimum. Vi var en ung familj med en hög av barn. Det var ett barn som uppfostrade andra barn. Men vi var sammansvetsade för att situationen krävde det. Vi hade varandra och hjälptes åt och hade kul. Det fanns en harmoni, acceptans och balans, säger hon till tidningen.

Eftersom hon själv var äldst i den stora syskonskaran tvingades hon växa upp snabbare och ta mycket ansvar hemma. Skolan blev därför en plats där hon utnyttjade möjligheten att få vara ensam och ”ta det lugnt”.

Hon förklarar att de andra barnen tog avstånd. Kanske var de rädda? Kanske var de avundssjuka? Oavsett vilket, så blev Loreen mobbad för att hon var annorlunda. Det var tufft.

Loreen slog igenom i tv-programmet Idol år 2004.

Loreen slog igenom i tv-programmet Idol år 2004. I dag beskriver hon upplevelsen som ”fysiskt smärtsam” eftersom hon befann sig i en så känslig ålder och alla utomstående plötsligt hade en åsikt om henne. Hon är dock glad för erfarenheten, framför allt för den personliga utvecklingen som det gav henne.

Bertil Ericson

Carolas kamp för att få en dotter – fick först nej

”Jag ifrågasätter också varför man ska skaffa barn”

I intervjun framgår det att Loreen har en pojkvän sedan några år tillbaka. Hon förklarar att hon vill hålla hans identitet hemlig eftersom hon inte vill ge utrymme för utomstående energier att påverka deras relation.

Under gårdagen publicerade dock samma tidning senare en intervju med artisten där hon ändrat sin relationsstatus till singel – och ready to mingle.

Kärleksstatusen är med andra ord flytande. Det är också Loreens tankar om att bilda familj.

Euphoria-artisten har tidigare uttalat sig om huruvida hon vill ha barn i framtiden eller inte. Svaret har alltid varit ”kanske”, det är ingen självklarhet för henne.

– Jag går på intuition och känsla och känner jag inte att det drar åt det hållet så går jag inte åt det hållet. Jag ifrågasätter också varför man ska skaffa barn och varför det är normen. Det pratas om att livet blir fullständigt om man skaffar barn. Varför det? För vissa blir kanske livet fullständigt då, men för andra blir det inte det. Det är ingen självklarhet att bli förälder – det finns många, som av olika anledningar, inte kan få barn. Vissa är ju menade att bli mammor eller pappor och tycker det är det roligaste som finns. Men jag tycker annat är roligt, säger hon och fortsätter:

– Ska jag vara brutalt ärlig tycker jag att alldeles för många skaffar barn utan att landa i vad det innebär. Man gör det för att man ”ska”. Jag älskar barn, men med tanke på min egen uppväxt vet jag också vad det innebär och vilket otroligt fokus som krävs.

Mest läst