Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrip: Jag missbrukade tabletter och alkohol

14 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografClick to add photoLisa Arfwidson/SvD/TT byline
Isabella Löwengrip.
När Isabella Löwengrip mådde som sämst missbrukade hon tabletter och alkohol.
Det berättar hon nu när hon gästar Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän.
– Jag hade ett halvår som jag funderade på om jag ens ska leva. Då var det mycket tabletter och alkohol, säger Isabella Löwengrip i podcasten.
Annons
Isabella Löwengrip om Sommar i P1Brand logo
Isabella Löwengrip om Sommar i P1

Under slutet av 2019 och början av 2020 genomgick Isabella Löwengrip en svår ekonomisk kris, där hennes företag rämnade och hon var nära att gå i personlig konkurs. Detta efter att Expressen gjort avslöjanden om att hennes siffror var uppblåsta, något som fick kunder att dra sig ur affärer.

Löwengrip räddades av att hon lyckades sälja sitt bolag Löwengrip Beauty till en norsk bolagsjätte – en försäljning som gjorde det möjligt för Löwengrip att ta ett steg tillbaka och säga att hon skulle vara ledig de kommande åren.

Nu gästar profilen Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän, och berättar att hon mådde så dåligt under kristiden att hon började missbruka alkohol och tabletter.

– Jag hade ett halvår som jag funderade på om jag ens ska leva. Då var det mycket tabletter och alkohol, allt för att döva hela tiden och för att lyckas somna på kvällarna, säger Isabella Löwengrip i podcasten.

Annons

Isabella Löwengrip: Jag började självmedicinera

Isabella menar att hon har en ångestproblematik som gör att hon har väldigt höga toppar och väldigt djupa dalar – något som bidrog till att hon började självmedicinera sömntabletter och ångestdämpande medicin.

– Jag satt liksom och googlade på olika maxdoser, hur mycket man kan ta. Alkohol, ”benzo” och sömntabletter, det var min räddning då faktiskt. Men jag är glad att jag tog mig in till psykakuten när det var som värst, säger Löwengrip i Nemo möter en vän.

Isabella Löwengrip har tidigare berättat hur hon lades in för psykisk vård på sjukhus, och till och med fick elchocksterapi.

I dag mår entreprenören bättre, men äter fortfarande ångestdämpande medicin emellanåt, om hon vet att hon ska vara ute bland folk. Isabella går också i KBT-terapi för sin sociala fobi, och får hjälp att minska sina medicindoser.

– Jag måste ta någon sådan här hästdos när jag ska sova för det går liksom inte annars. Men jag har tillsammans med min psykiater börjat gå ner i dos nu, och det går faktiskt bra tycker jag, säger hon.

Annons

Det finns hjälp att få om du mår dåligt

Det finns bra hjälp att få för den som har självmordstankar eller andra problem. Att prata om sina svårigheter kan förebygga självmord. Tränger man bort tankarna kan de komma tillbaka som starka, ohanterliga impulser, speciellt under inverkan av alkohol.

När ska man söka vård?

  • När tankarna bara kretsar kring självmord. Tankarna är mycket påträngande och okontrollerbara.
  • När man ser självmord som enda lösningen.
  • När man har symtom på depression eller andra psykiska problem.
  • När man inte känner att vänner och anhöriga räcker till
  • Om man känner att man mår väldigt dåligt och vill ha hjälp så fort som möjligt ska man ringa 112 eller söka hjälp via en psykiatrisk akutmottagning.
Annons