Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Island missar uppträda i Eurovision song contest – blivit sjuk i corona

20 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografShutterstock/TT.
Island i Eurovision song contest.
Att hålla Eurovision song contest under coronapandemin är inte helt enkelt.
Nu har en medlem i det isländska bandet Daði & Gagnamagnið testat positivt för corona, och kommer tvingas tävla med ett förinspelat framträdande.
”En medlem i Gagnamagnið fick ett positivt testresultat under morgonen”, skrev sångaren på Twitter.
Annons
Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

Eurovision song contest hålls med publik och artister på plats, trots att coronapandemin fortfarande inte är över. Därför har man tagit till mängder av säkerhetsåtgärder för att hålla alla friska, och system för vad som händer om någon blir sjuk.

Nu har Islands bidrag hamnat i en jobbig situation. En av medlemmarna i Daði & Gagnamagnið har testat positivt för corona, och de får inte uppträda live i semifinalen på torsdagskvällen.

Sångaren Daði Freyr skrev om problemet på onsdagen på Twitter, och konstaterade att de måsta ta till sin backup-plan och använda en inspelning från en repetition.

”En medlem i Gagnamagnið fick ett positivt testresultat under morgonen. Tyvärr betyder det troligen att vi inte kommer att kunna delta i repetition i dag eller live showen i morgon och att en inspelning från vår andra repetition kommer att användas i stället”, skriver han på Twitter.

Annons

Island valde själva att ställa in sitt liveframträdande

Att det blir så här är så klart en besvikelse, eftersom de har varit väldigt försiktiga, men de hoppas att folk kommer tycka om bidraget oavsett.

”Vi har varit extremt försiktiga under hela resan så det här kommer som en stor överraskning. Vi är nöjda över vårt framträdande och superexalterade att visa upp det för er! Tack för all kärlek”, skriver Daði Freyr.

Det är bara en medlem som är sjuk, men de har valt att inte byta ut medlemmen, utan har i stället själva bestämt sig för att använda en inspelning.

Redan under onsdagens första genrep så var Island bara med som en inspelning på skärmen.

Isländska bandmedlemmens besvikelse

På bandets Instagram går bandmedlemmen Johann Sigurður ut och berättar att det är han som har blivit smittad med covid-19. I ett videoklipp berättar han om besvikelsen med tårar i ögonen.

– Jag antar att ni har hört nu att en av medlemmarna i Gagnamagnið har blivit smittat med covid. Jag vill att ni ska veta att den medlemmen är jag. Jag är ganska chockad och besviken, generellt väldigt ledsen över hela situationen, säger Johann Sigurður och fortsätter:

– Jag ville låta er få veta att jag mår bra, vilket är bra. Det är svårt eftersom vi har jobbat så hårt och jag ville verkligen det här.

Annons