Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

John Lundviks svar efter hånet inför miljoner i Eurovision song contest

19 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
John Lundvik.
John Lundvik tävlade för Sverige i Eurovision song contest 2019, och såg länge ut att leda.
Men när publikens röster kom fick han så lite poäng att han inte kunde dölja sin besvikelse – något som nu togs upp igen i tisdagens semifinal av Eurovision song contest.
Nu ger Lundvik svar på tal mot hånet.
Annons
Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

John Lundvik tävlade för Sverige i Eurovision song contest 2019, med låten Too late for love. Artisten gjorde bar ifrån sig och hyllades av juryn – när juryns röster hade lämnats var svensken uppe i ledning.

Men när det var dags för Europas tittare att ge sina poäng så blev det ett riktigt antiklimax – svensken fick så få poäng att han till slut gled ner på en femteplats, medan Nederländerna vann.

När John Lundvik fick beskedet om hur många poäng hans bidrag fick av tittarna så blev han riktigt besviken över att falla på målsnöret, och kunde inte dölja sina känslor. Alla miljontals tittare kunde se hur artisten gick från att le till att se både ledsen och nedslagen ut – och sekvensen blev ett viralt skämt på sociala medier.

John Lundviks besvikna min.

John Lundviks svar på vassa skämtet

Nu tas John Lundvik antiklimax upp på agendan igen. I tisdagens Eurovision song contest så höll programledaren Nikkie de Jager, en världskänd youtuber, i ett segment där hon gav artisterna tips på hur man ska göra när man inte vinner Eurovision, eftersom de flesta av dem faktiskt inte vinner.

Annons

– Här kommer lite tips på hur man inte vinner men lyser ändå, säger Nikkie de Jager i programmet.

I en del av inslaget så dyker just John Lundviks besvikna min upp igen.

– Förutom den enda vinnare vi kommer att ha så kommer ni alla att förlo… inte vinna, säger programledaren.

John Lundvik verkar dock ta den vassa piken med ro. I en kommentar till Aftonbladet säger han att han är glad att han inte är bortglömd i Eurovision-sammanhang.

– Jag ser detta och inslaget som ett kvitto på att låten och framträdandet skapat både intryck och avtryck i Europa vilket är en vinst i sig, säger John Lundvik.

Annons