Jackie Kennedys barnbarn lika
Mordet på John F. Kennedy - som skakade USA
1:02

Efter reklamen: Mordet på John F. Kennedy - som skakade USA

(1:02)

Slå på ljud

Jacqueline ”Jackie” Bouvier Kennedy Onassis blev känd som första dam i USA, mellan 1961–1963, genom sitt giftermål med John F. Kennedy. Hon har gått till historien som en av de mest inflytelserika presidentfruarna – och var bland annat beundrad som en modeikon och hyllades ofta för sin goda smak.

Trots att det har gått 60 år sedan Jackie Kennedy bodde i Vita Huset, och nästan 30 år sedan hennes död, är hon än i dag en förebild och inspiration för många. Hennes välstylade hår, markerade ögonbryn och stilfulla dräkter – ofta matchade med stora solglasögon – är en look som många minns och gärna tar efter.

Jackie Kennedy stil inspiration mode

Jackie Kennedy var – och är – en stor för modeförebild för många.

Jackie Kennedys beautyrutin – smarta knepen som håller än i dag

Jackie Kennedys liv kantat av tragedier

Jackie Kennedys liv kantades av stora tragedier. Maken John F. Kennedy blev som bekant skjuten och dog i Jackies famn, när de färdades i en öppen bil i november 1963.

Jackie Kennedy John F. Kennedy mord

John F. Kennedy och Jackie Kennedy, innan mordet på JFK.

Innan dess hade paret också genomlidit fruktansvärda dödsfall, då två av deras fyra barn avled i spädbarnsåldern. År 1953 dödfödde Jackie parets dotter Arabella och år 1963 födde hon sonen Patrick sex veckor för tidigt, varpå han avled två dagar senare.

Jackie Kennedy John F. Kennedy barn

John F. Kennedy och Jackie Kennedy.

Kanske var de svåra tragedierna en av anledningarna till att familjen kom att bli den högsta prioriteringen för Jackie Kennedy. Trots den svåra tiden efter makens död förblev hon en stark förebild för sina barn.

Hon och barnen Caroline Kennedy och John F. Kennedy Jr. tog sitt pick och pack och flyttade till New York, där Jackie senare kom att arbeta som redaktör på bokförlaget Doubleday. År 1968 gifte hon om sig med den förmögne skeppsredaren Aristoteles Onassis, och blev därigenom känd som ”Jackie O”, men paret fick inga fler barn ihop.

Jackie Kennedys ikoniska modeögonblick

Jackie Kennedy barn familj

Jackie Kennedy med barnen John och Caroline.

Rose Kennedy har vuxit upp – är en kopia av mormodern

Jackie Kennedy Onassis dog i cancer vid 64 års ålder, år 1994. Men hennes arv lever kvar – och inte minst genom hennes barn och barnbarn.

Dottern Caroline Kennedy fick tre barn, och hennes äldsta dotter Rose Kennedy Schlossberg är som en kopia av sin mormor! När Rose var 6 år gammal avled mormor Jackie, men innan dess var de mycket nära varandra.

Jackie Kennedy barnbarn

Jackie Kennedy Onassis med barnbarnen Rose och Tatiana.

I dag är Rose 34 år gammal och likheten med stilikonen är slående. De är inte bara lika varandra till utseendet, utan Rose har också ägnat sig åt intressen i stil med sin mormors. Som Jackie Kennedy brinner Rose för skrivande och har också varit involverad i några politiska kampanjer, även om hon inte har valt att viga sitt liv åt politiken såsom många andra i familjen Kennedy.

I dag arbetar Rose som komiker och skådespelare och lever ihop med sin fru Rory McAuliffe.

Jackie Kennedy barnbarn Rose Kennedy Schlossberg

Rose Kennedy Schlossberg är slående lik sin mormor.

Stjärnornas mest ikoniska accessoarer genom tiderna

Källa: Newsner.

Mest läst