Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sönerna till The Beatles-stjärnorna släpper låt tillsammans

25 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
John Lennon och Paul McCartney och Sean Ono Lennon och James McCartney.
Deras pappor har skrivit några av världens allra kändaste låtar tillsammans i The Beatles – nu är det sönernas tur.
Sean Ono Lennon och James McCartney har nu släppt låten Primrose Hill tillsammans.
”I dag är jag väldigt upprymd”, skriver James McCartney.
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

När ens pappa är John Lennon eller Paul McCartney från The Beatles är det inte en överdrift att säga att man har haft musiken med sig sedan barnsben. Men även om det inte är förvånande att några av ikonernas barn känner en dragning till att skapa musik, så är det nog inte många som hade väntat sig att två The Beatles-barn skulle göra det tillsammans.

Men så är nu fallet! John Lennons yngsta son – och den enda han fick med hustrun Yoko Ono – Sean Ono Lennon och Paul McCartneys son James McCartney har nu släppt musik tillsammans.

James berättar i ett inlägg på Instagram att låten, som han släpper under eget namn som soloartist, är skriven tillsammans med Sean Ono Lennon.

”I dag är jag väldigt upprymd över att få dela min senaste låt som skrivits tillsammans med min gode vän @seanonolennon. Med släppet av den här låten känns det som att vi verkligen har fått bollen i rullning”, skriver James McCartney.

Inlägget, som är en bild på de två vännerna tillsammans – där de är sina pappor upp i dagen – har gillats över 20 000 gånger och fått hundratals stöttande kommentarer.

Annons

”Trodde aldrig att jag skulle få se nya Lennon/McCartney 2024”, kommenterar en person.

”Jag får samma känsla som jag fick vid den senaste solförmörkelsen, den här typen av föreningar är kosmiska”, tycker en annan.

Paul McCartneys sista samtal med Lennon

Paul McCartney och John Lennon lärde känna varandra redan i skolan, och höll sedan ihop under tio år som skivsläppande artister mellan 1960 och 1970 innan de gick skilda vägar professionellt. Paul McCartney har berättat att de två kunde hitta tillbaka till sin forna vänskap innan John Lennon mördades 1980, och att de brukade prata i telefon ibland, bland annat om att baka bröd.

– Det var bara två killar som pratade om, ’ja, jag vet inte. Lämnar du degen över natten eller vad gör du?’. Och någon säger: ’Ja, jag lämnar det över natten i en skåp”. Det var riktigt trevligt och jag var så glad att vi kom tillbaka till det förhållandet som vi alltid hade haft sen när vi var unga.

Femina möter First Aid Kit - Systrarna utmanas i peklekenBrand logo
Femina möter First Aid Kit - Systrarna utmanas i pekleken
Annons