Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jamie Lee Curtis: Plastikingreppen förstör generationer

11 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografXavier Collin/Image Press Agency / MEGA
Jamie Lee Curtis fick höra att hon hade påsiga ögon, och blev beroende av smärtstillande när hon opererade bort påsarna.
Nu varnar hon för hetsen kring plastikkirurgi och ingrepp i dagens samhälle.
– När man väl har börjat förstöra sitt ansikte så kan man inte få det tillbaka, säger skådespelaren till Fast company.
Annons
10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation

Skådespelaren Jamie Lee Curtis blev beroende av den smärtstillande medicinen Vicodin för att hon hade påsar under ögonen. Efter att ha fått höra kommentarer om sitt utseende på filminspelning bestämde hon sig för att operera bort dem.

– Jag hade påsar under ögonen naturligt. Om du ser bilder på mig som barn, så ser det ut som att jag inte har sovit. Jag har alltid varit den personen. Vi spelade in en scen i en rättssal som hade sånt där fult lysrörsljus, och när jag skulle vara med i scenen sa kameramannen: ”Jag filmar inte henne idag". Hennes ögon är för påsiga”. Jag var så förskräckt och utskämd, och kände så mycket skam över det efter den filmen, att jag gick till en plastikkirurg för att få bort påsarna. De gav mig Vicodin som smärtstillande mot något som inte riktigt var smärtsamt, har Jamie Lee Curtis berättat för Variety tidigare.

Annons

Jamie Lee Curtis varnar för skönhetsingrepp

Idag har skådespelaren varit ren i 22 år, men nu varnar hon för riskerna med den typ av utseendehets som finns i samhället, där ingrepp och kirurgi blir allt vanligare.

– Den nuvarande trenden med fillers och ingrepp, och den här besattheten med filter, och sakerna vi gör för att förändra vårt utseende på Zoom raderar skönheten i hela generationer. När man väl har börjat förstöra sitt ansikte så kan man inte få det tillbaka, säger hon till Fast Company.

Jamie Lee Curtis beskyller sociala medier för många av problemen.

– Jag använder sociala medier för att sälja saker och belysa frågor jag bryr mig om. Bara. Resten är cancer. Jag läser aldrig en kommentar. Det är också väldigt farligt. Det är som att ge en motorsåg till ett småbarn. Vi vet inget om de långsiktiga effekterna.

Källa: Yahoo.

Annons