Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jane Fonda: Jag ångrar mitt ansiktslyft

21 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jane Fonda har hunnit fylla 85 år, och är trött på att åldrande ses som något dåligt i samhället.
I en intervju med Vogue ber hon andra sluta vara rädda för att åldras – och erkänner att hon ångrar sitt eget skönhetsingrepp.
– Jag är inte stolt över faktumet att jag gjorde ett sånt, säger hon till Vogue.
Annons
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

Jane Fonda är en av 1900-talets stora ikoner – med sina skådespelarroller, hälsovideos och sociala engagemang har hon inspirerat miljoner världen över.

I en intervju med Vogue, som gjordes strax före hennes 85-årsdag, uppmuntrar stjärnan nu andra att ta efter hennes inställning till åldrande. Hon vill att yngre generationer ska förstå att man inte måste sluta leva sitt liv som man vill leva det för att man åldras.

– Jag är nästan 85 år, men jag känns inte så gammal. Att få unga människor att sluta vara rädda för att bli gamla, hjälpa människor förstå att bara för att man når en viss ålder så betyder det inte att man måste ge upp sitt liv, sluta ha roligt, sluta skaffa pojkvänner eller flickvänner, sluta skaffa nya vänner, eller vad man nu vill göra, säger hon till magasinet.

Annons

Jane Fonda ångrar sitt skönhetsingrepp

Numera har Fonda accepterat sitt eget åldrande, men hon konstaterar att hon tidigare haft svårt för det, och gjort ansiktslyft som hon numera ångrar.

– Vi känner alla till många kvinnor som är rika som har gjort olika ansiktslyft och sådana saker, och som ser hemska ut. Jag har gjort ett ansiktslyft och slutade sedan för att jag inte ville se förvrängd ut. Jag är inte stolt över faktumet att jag gjort ett sånt, säger hon i intervjun.

För Jane Fonda har det varit viktigt att ha en hälsosam och aktiv livsstil, och hon tror på motion och sömn som viktiga delar i att åldras bra.

– Jag gör inte massor av ansiktsbehandlingar, jag lägger inte massor av pengar på ansiktskrämer och sådana saker, men jag håller mig återfuktad, jag sover, jag rör mig, jag håller mig borta från solen, och jag har goda vänner som får mig att skratta. Skratt är också en bra grej, säger hon till Vogue.

Jane Fonda har en aktiv livsstil.
Annons