Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Jane Fondas glädjebesked efter tuffa cancerdiagnosen

16 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografMatt Baron/REX
I september lät Jane Fonda meddela att hon drabbats av cancer.
Nu har hon fått ett positivt besked från läkaren.
”Bästa födelsedagspresenten någonsin”, skriver hon med versaler i ett inlägg på Instagram.
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Den 84-åriga ikonen Jane Fonda kan titulera sig skådespelare, politisk aktivist och författare. Hon är dessutom canceröverlevare. Något som hon tidigare under åren berättat om för fansen.

År 2010 opererade hon bort en cancertumör i bröstet och år 2018 opererade hon bort en cancersvulst i underläppen.

Hösten 2022 diagnosticerades hon med cancer för tredje gången i livet. Nu har hon alltså fått ett glädjande besked från onkologen. Något som hon delar med sig av i ett inlägg på Instagram.

”Jag vill tacka alla som har bett för mig och skickat goda tankar min väg. Jag är säker på att det har spelat in i det faktum att jag nu får dessa goda nyheter”, skriver hon.

Tuffa cancerbeskedet i höstas

Jane Fonda tog till sociala medier i höstas när hon öppnade upp om cancerdiagnosen, som också innebär den tredje cancertypen som skådespelaren drabbats av på drygt 10 år.

Annons

”Mina kära vänner, jag har något väldigt personligt att berätta för er. Jag har diagnostiserats med lymfkörtelcancer och har påbörjat behandling”, skrev hon på Instagram den 2 september i år.

Lymförtelcancer, även kallat lymfom, är en diagnos som innebär en god prognos för överlevnad. Enligt Fonda är det hela 80 procent av de drabbade som överlever.

Sedan cancerbeskedet har Grace and Frankie-skådisen genomgått behandling med cytostatika.

Jane Fondas glädjebesked efter nya cancerndiagnosen

Nu låter Jane fansen veta att behandlingen tagit så pass bra att läkaren nu anser att hon befinner sig i så kallad remission, vilket innebär att cancern har minskat.

”BÄSTA FÖDELSEDAGSPRESENTEN NÅGONSIN!!! Förra veckan berättade min onkolog att cancern är i remission och att jag kan fasa ut cellgifterna. Jag känner mig så välsignad, så lyckligt lottad. Jag vill tacka alla som har bett för mig och skickat positiva tankar min väg. Jag är säker på att det har spelat in i det faktum att jag nu får dessa goda nyheter”, skriver hon i ett nytt inlägg på Instagram från den 15 december.

Annons

Hon fortsätter:

”Jag är extra glad att jag slipper cellgifter. Även om mina fyra första behandlingar med cellgifter påverkade mig relativt lite, med bara ett fåtal trötta dagar, så var den sista behandlingen riktigt tuff. Det dåliga höll i sig i två veckor och jag kunde knappt göra någonting. ”

Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihopBrand logo
Se också: 5 kändispar du inte visste har barn ihop

Hon skriver texten intill en bild på en demonstration i Washington, D.C. där hon befann sig när effekterna av den sista rundan cellgifter precis hade avtagit. Fonda berättar att hon är tacksam över att hon kunde vara där på plats, eftersom det var en så viktig ändamål: klimatet.

Det var en politisk demonstration, som gick under namnet Fire Drill Fridays och som riktade kritik mot en politisk överenskommelse som syftar till att påskynda ett ”smutsigt” fossilbränsleprojekt. Aktivisterna menar att projektet bidrar till stora brister i miljöskydd och ökade socioekonomiska klyftor som drabbar marginaliserade grupper otroligt hårt.

Så underbart att du är på benen igen, Jane!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons