Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jennifer Greys pappa blev outad som homosexuell – av exets mamma

25 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jennifer Greys pappa Joel Grey kom ut som homosexuell 2015, 82 år gammal.
Men Dirty dancing-stjärnan fick veta om sin pappas sexualitet långt tidigare när han outades av Jennifers dåvarande svärmor – Matthew Brodericks mamma.
– Det är ju egentligen bara hans sak, säger Jennifer Grey till People.
Annons
5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet

Dirty dancing-skådespelaren Jennifer Grey, 62, släpper sina memoarer, Out of the corner, i maj, och redan nu ger boken upphov till mängder av nyhetsartiklar världen över. I en stor intervju med People berättar skådespelaren, som blev känd som tonåring först i filmen Fira med Ferris och som senare nådde ikonstatus i dansfilmen med Patrick Swayze, om flera avgörande händelser i sitt liv.

En sådan händelse är när hon fick sin pappas sexualitet outad för sig – mot hans vilja. Pappan Joel Grey, en Oscarsbelönad skådespelare som spelade i Cabaret, kom ut som homosexuell vid 82 års ålder 2015. Men långt innan dess fick Jennifer Grey veta det från väldigt oväntat håll.

Annons

Joel Grey och Jennifer Greys mamma Jo Wilder skilde sig 1982. I slutet av 80-talet var Jennifer Grey tillsammans med skådespelaren Matthew Broderick, som hon spelat mot i Fira med Ferris, och det var Matthews mamma Patricia som berättade för Jennifer om pappans sexualitet. ”Du vet väl att din pappa är bög”, ska Patricia ha sagt till Jennifer.

Matthew Broderick och Jennifer Grey var tillsammans i flera år.

– Hon kanske var förnärmad av att jag inte visste. Jag vet inte vad hon tänkte. Hon var, eh, en knepig personlighet. Jag vet inte hur jag annars ska formulera det. Hon var en sanningssägare, som kom med bomber, säger Jennifer Grey till People.

Joel Grey är en erfaren skådespelare som vunnit Oscar.

Jennifer Greys kritik mot kommentaren

Jennifer Grey tror inte att Patricia Broderick ville varken henne eller pappan illa, men menar att Joels kärleksliv bara är hans ensak.

Annons

– Det är egentligen bara hans sak. Jag är så utmattad av det inskränkande sätt som folk vill outa kända människor på, och bestämma hur folk är. Liksom, vem bryr sig! Folk borde må bra. Och dessutom tror jag att sexualitet är mycket mer intressant än att vara heterosexuell eller homosexuell. Vet du vad jag tänker på hela tiden: han sa att min mamma var hans livs kärlek och det tror jag på.

Jennifer Grey 2021.

Även om Jennifer och hennes pappa har en fin relation idag, och hon alltid har stöttat honom, så var det svårt att få veta så viktig information om honom från en annan människa.

– Just då kändes det som krigsföring. Det var en aggressiv handling. Hon kanske var förnärmad över bristen på transparens. Jag vet inte vad någon annan tänker. Allt jag vet är att jag tyckte det kändes som en attack av en krypskytt. Tanken på att jag var en idiot och att alla visste utom jag.

Annons