Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jennifer Greys misslyckade plastikoperation förstörde allt

17 dec, 2021 
Med Dirty Dancing blev Jennifer Grey en av världens kändaste ansikten.
Men trots att filmen blivit en riktig klassiker har skådespelaren försvunnit helt från rampljuset – allt på grund av en misslyckad plastikoperation.
– Jag kommer alltid vara den en gång välkända skådespelaren som ingen känner igen, har hon sagt.
Annons
5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet

Det må ha gått 34 år sedan Dirty dancing hade premiär, men än idag är det en av världens mest kända filmer och en älskad klassiker för miljontals personer. Patrick Swayze och Jennifer Grey dansade sig in i filmpublikens hjärtan, och deras kärleksrelation fick nog många att drömma om semesterresorter och danskurser.

Medan Patrick Swayze gick vidare efter Dirty dancing och gjorde andra klassiker som Road house och Ghost och cementerade sin legendarstatus, så gled Jennifer Grey snart in i glömska.

Annons

Anledningen? En skönhetsoperation som gjorde att ingen kunde känna igen henne. 1996 valde Jennifer Grey nämligen att operera sin karaktäristiska näsa, som blivit något av stjärnans signum i början av karriären, först i Ferris Buellers lediga dag och senare i Dirty dancing. Den första näsoperationen Jennifer gjorde fick komplikationer, och ledde till att hon behövde göra en till för att rätta till problemen. Den operationen ändrade i sin tur näsans utseende så mycket att Grey helt plötsligt var oigenkännlig.

Blev av med karriären efter operationen

Det ledde till att de stora rollerna uteblev – det går inte att rida på Dirty dancing-kändisskapet om ingen känner igen en från filmen.

– Jag gick in operationssalen som en kändis och kom ut anonym. Det var som att få skyddad identitet eller bli osynlig, har Jennifer Grey sagt till Closer Weekly.

Skådespelaren refererar själv till operationen som ”näsjobbet från helvetet”.

Annons

– Det var näsjobbet från helvetet. Jag kommer alltid vara den en gång välkända skådespelaren som ingen känner igen på grund av en näsoperation, sa hon till tidningen.

Jennifer Grey idag.

2010 gjorde hon comeback i kändisskapet i USA när hon vann deras version av Let's dance, Dancing with the stars. Hon har också haft mindre roller i serier som Grey's anatomy och Phineas and Ferb.

The Storytellers – Lyssna med KakanBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Kakan
Annons