Jenny Alversjö
Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg
Slå på ljud

Nyhetsmorgons tittare är passionerade, det är inget nytt. Ofta blåser det upp kritikstormar mot programledarna som nog blivit luttrade vid det här laget.

Det var inte länge sedan som TV4 kritiserades för att han tillagat en krabba i direktsändning.

”Så fruktansvärt onödigt att lägga ett levande djur på bordet som sedan ska kokas. Så osmakligt och provocerande. Varför ska det här vara nödvändigt? Jag blir väldigt besviken och förbannad”, skrev en av flera upprörda personer då.

För drygt två veckor sedan var kritikerna framme igen. Den gången handlade det om ett uttalande om amning och nappanvändning från en barnsjuksköterska, och en borttagen kommentar.

”Oerhört illa! Så mycket skam och skuld detta ger redan tyngda föräldrar! Detta får inte stå oemotsagt. Precis som när ni bjuder in personer som står på olika sidor politiskt måste detta också debatteras!”, skrev en tittare då.

Kritiken mot Jennys uttalande

Nu är det Jenny Alversjö som fått ta emot kritik.

I lördagens Nyhetsmorgon var det dags igen för det klassiska Trisskrapet, och Patrik Forsblom från Sandviken var på plats i studion i förhoppning om att skrapa fram en trygg pension.

– Det vill nog alla göra, om man har möjlighet. Fast det är inte än på några? Jag ska se här i mina papper hur gammal du är, säger Jenny Alversjö glatt.

– Ja, hur gammal är jag då? Säg det inför hela svenska folket, säger trisskraparen med ett skratt.

– Om vi säger 50 minus 2 år. Du har snart en stor födelsedag att fira, avslöjar programledaren.

Och det är det här som en person i Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram har hakat upp sig på.

”När trisskraparen säger i prat om ålder: säg d inte inför hela svenska folket! Du jenny: om vi säger 50 -2 år..fnitter...Alltså på riktigt?”, skriver personen upprört.

Jennys egna ord om vad som sades

Jenny Alversjö svarar själv och förklarar att personen måste ha missuppfattat.

”Jo han bad mig säga det. Annars hade jag såklart inte gjort det. Ha sa ‘säg det nu inför alla..’ Inte tvärtom”, skriver hon.

Den tidigare kritiska personen verkar inse sitt misstag och tar tillbaka vreden.

”Aha, då hörde jag fel och ber självklart om ursäkt!! Ska kolla igen och rensa örat o ta på hörapparaten”.

Det blev ett gott slut på den kritiken, med andra ord.

Men hur gick det för 48-åriga Patrik Forsblom och hans lotteriskrapande då? Jo, han kammade hem 15 000 kronor i månaden i 15 år. 2,7 miljoner kronor alltså!

– Vilken pension jag kommer att få. Vilken fest det kommer att bli när jag kommer hem till Sandviken, utbrister den nyblivne miljonären.

Läs mer:

Carina Bergs tårar efter beslutet med familjen

Sno stilen av Mia Skäringer – 7 looks att inspireras av

Så ser Lena Philipsson och Måns Herngrens barn ut i dag

Mest läst