Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Kamala Harris: Så träffade jag min make

19 jan, 2021 
Kamala Harris tillträder på onsdagen som USA:s första kvinnliga vicepresident, och folket är nyfikna på vem hon är som person.
I en personlig intervju tillsammans med maken Douglas Emhoff berättar paret nu om hur de första träffades – och vad de gör på sin årsdag.
– Min bästa vän parade ihop oss på en blindträff och hon sa ”Lita på mig, bara lita på mig”... Hon ville att jag liksom bara skulle köra, och hon sa ”Googla honom inte”. Men det gjorde jag, säger Kamala Harris i CBS.
Annons
Kvinnorna i president Bidens kabinettBrand logo
Kvinnorna i president Bidens kabinett

Inför insvärningsceremonin på onsdagen, där Joe Biden blir USA:s nya president och Kamala Harris hans vicepresident, är det många som är nyfikna på Kamala Harris och vem hon är. Den 56-åriga politikern, som har suttit som ledamot i senaten sedan 2017, blir landets första kvinnliga vicepresident.

I en lång intervju på CBS Sunday Morning berättar nu Kamala Harris och maken Douglas Emhoff, som blir den första ”andre herre”, om sitt liv tillsammans.

Paret erkänner att de träffades på en blindträff, där de blivit ihopparade av vänner. När programledaren Jane Pauley frågar om Kamala Harris googlade sin dejt innan hon träffade honom så blir den kommande vicepresidenten ställd.

– Jag har aldrig fått den frågan, men det gjorde jag! Det är så roligt att du frågar det, säger Kamala Harris förvånat i intervjun.

Dougals Emhoff verkar också bli överraskad av informationen.

– Ooo, det här var ett avslöjande, skämtar han i intervjun.

Annons

Kamala Harris pik mot maken varje årsdag

Kamala Harris förklarar hur det gick till när de två träffades.

– Min bästa vän parade ihop oss på en blindträff och hon sa ”Lita på mig, bara lita på mig”... Hon ville att jag liksom bara skulle köra, och hon sa ”Googla honom inte”. Men det gjorde jag, säger Kamala Harris i CBS.

Emhoff i sin tur avslöjar att han lade mycket tid och möda på att komponera ihop ett sms till Kamala, med hjälp av en kompis.

– Nästa morgon spelade jag in ett löjligt röstmeddelande som hon har sparat och spelar upp för mig på vår årsdag varje år. Jag trodde aldrig att jag skulle få höra av henne igen, säger Douglas Emhoff.

– Men det var... bedårande, säger Kamala Harris.

Kommande vicepresidenten hyllar att maken är så äkta.

– Grejen med Doug är att han är exakt den han är. Han är helt autentisk, och tydlig med vad han bryr sig om. Det är hans familj, hans arbete, säger Kamala Harris, innan Douglas Emhoff bryter in:

– Och du.

Läs mer:

Annons