Det här är Jill Biden
Slå på ljud

Jill Biden verkar vara fast besluten att sätta ordentlig punkt på Trump-eran, och visa att det är stor skillnad på henne och tidigare Första damen Melania Trump.

Medan Melania ofta tog veckolånga uppehåll mellan sina officiella uppdrag, och det dröjde flera månader från det att Donald Trump blev president till att hon gjorde något som Första dam, så har Jill Biden redan gjort tre offentliga framträdanden – på en vecka.

Jill Biden börjar jobba direkt

På måndagen efter insvärningen mötte Jill Biden med livspartners till de amerikanska guvernörerna, och tog enligt nyhetssajten Wset en surrogatroll för maken Joe. I mötet, som hölls digitalt över Zoom på grund av pandemin, konstaterade Jill Biden att de behöver vara enade för landets skull.

Biden återkom med samma budskap i ett möte med en förening för unga latinoamerikaner.

– Ingen kan prata med er samhällsdel som ni kan, och ni vet hur mycket det betyder, sa Jill Biden i Zoom-mötet med latinoamerikanerna.

Till sist mötte hon också med amerikanska biblioteksföreningen på deras virtuella vinterkonferens, och konstaterade att”empati, motståndskraft, mångfald, lärande och tillit” kommer vara grundstenar under de kommande fyra åren av hennes makes styre i USA.

Jill Bidens fördel som Första dam

Jill Biden har också hunnit med att besöka cancerpatienter, och gett chokladkakor till medlemmar i USA:s nationalgarde, som tack för att de höll allt lugnt och säkert kring insvärningsceremonin.

Författaren Jennifer Pickens, som skriver om livet i Vita huset, menar att Jill Biden är van vid sin roll redan för att hon haft stor erfarenhet av liknande situationer.

– Hon har fördelen att hon har varit gift med en statstjänsteman i nästan 50 år och kommer till rollen som Första dam efter åtta år som Andra dam, något som inte har hänt sedan Barbara Bush, säger Pickens.

Läs mer:

Melania Trumps plan efter att ha lämnat Vita huset – vill försvinna

Joe och Jill Bidens kärleksresa – från tragedi till Vita huset

Jill Bidens dotter till attack mot Melania Trump: "Olyckligt"

Mest läst