Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Bidens framgångsrika start i Vita huset – skillnaden mot Melania Trump

28 jan, 2021 
Bara fem dagar in i sin nya roll så signalerar nu Jill Biden att hon kommer vara en mer aktiv Första dam än föregångaren Melania Trump.
Medan det kunde gå veckor mellan Trumps offentliga framträdanden, så har Biden redan haft flera officiella åtaganden.
– Vi kommer investera i alla samhällsdelar. Vi kommer lyssna på alla amerikaner, sa Jill Biden under en konferens för bibliotekarier.
Annons
Det här är Jill BidenBrand logo
Det här är Jill Biden

Jill Biden verkar vara fast besluten att sätta ordentlig punkt på Trump-eran, och visa att det är stor skillnad på henne och tidigare Första damen Melania Trump.

Medan Melania ofta tog veckolånga uppehåll mellan sina officiella uppdrag, och det dröjde flera månader från det att Donald Trump blev president till att hon gjorde något som Första dam, så har Jill Biden redan gjort tre offentliga framträdanden – på en vecka.

Jill Biden börjar jobba direkt

På måndagen efter insvärningen mötte Jill Biden med livspartners till de amerikanska guvernörerna, och tog enligt nyhetssajten Wset en surrogatroll för maken Joe. I mötet, som hölls digitalt över Zoom på grund av pandemin, konstaterade Jill Biden att de behöver vara enade för landets skull.

Biden återkom med samma budskap i ett möte med en förening för unga latinoamerikaner.

– Ingen kan prata med er samhällsdel som ni kan, och ni vet hur mycket det betyder, sa Jill Biden i Zoom-mötet med latinoamerikanerna.

Annons

Till sist mötte hon också med amerikanska biblioteksföreningen på deras virtuella vinterkonferens, och konstaterade att”empati, motståndskraft, mångfald, lärande och tillit” kommer vara grundstenar under de kommande fyra åren av hennes makes styre i USA.

Jill Bidens fördel som Första dam

Jill Biden har också hunnit med att besöka cancerpatienter, och gett chokladkakor till medlemmar i USA:s nationalgarde, som tack för att de höll allt lugnt och säkert kring insvärningsceremonin.

Författaren Jennifer Pickens, som skriver om livet i Vita huset, menar att Jill Biden är van vid sin roll redan för att hon haft stor erfarenhet av liknande situationer.

– Hon har fördelen att hon har varit gift med en statstjänsteman i nästan 50 år och kommer till rollen som Första dam efter åtta år som Andra dam, något som inte har hänt sedan Barbara Bush, säger Pickens.

Läs mer:

Annons