Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jonas Gardell om skilsmässan från Mark – berättar nu

07 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografAnders Wiklund/TT
Jonas Gardell 2023.
Jonas Gardell var tillsammans med maken Mark Levengood i två tredjedelar av sitt liv – men i januari gick paret ut med att de hade separerat.
Nu berättar Jonas Gardell om de komplicerade känslorna kring skilsmässan, och längtan efter att hitta sig själv på nytt.
– De sista fem åren hade jag ägnat åt att vänta på att Mark skulle komma tillbaka till mig, säger han i en intervju med Allas.
Annons
10 kändispar som har gjort slut under åretBrand logo
10 kändispar som har gjort slut under året

Jonas Gardell och Mark Levengood var ett av Sveriges mest ikoniska par. De hade varit tillsammans i 37 år, och varit gifta sedan 2011 när de i januari berättade att de separerade.

I en intervju med Allas berättar Jonas Gardell nu att paret hade varit separerade länge innan de gick ut med det.

– De sista fem åren hade jag ägnat åt att vänta på att Mark skulle komma tillbaka till mig, för Mark var fladdrig och gjorde en massa annat. Och det var väldigt skönt, det ögonblick jag fattade att jag inte kunde vänta längre. Han kommer inte att komma. Jag måste gå vidare med mitt liv. Det var otroligt smärtsamt, men också absolut nödvändigt, säger Jonas Gardell till sajten.

Annons

Eftersom de hade levt tillsammans i två tredjedelar av sitt liv så har Jonas Gardell börjat ompröva gamla sanningar – hur vill han egentligen leva sitt liv?

– Allt från frukostvanor, när jag går och lägger mig på kvällen till skägg. Alla mina vanor är brutna ändå, eftersom jag inte längre är ihop med Mark, som var min vana. Förut visste jag precis hur min livsväg skulle se ut. Nu ser jag inte ens första kröken. Det är läskigt, men fruktansvärt kul, konstaterar författaren.

Jonas Gardell och Mark Levengood i Prideparaden.
Jonas Gardell och Mark Levengood i Prideparaden.

Jonas och Mark gick på Pride tillsammans

I augusti valde Jonas och Mark att gå tillsammans i Prideparaden, trots att skilsmässan hade gått igenom i juni.

Annons

– Eftersom vi varit ihop så länge har vi mängder med nycklar till varandras liv, gemensamma minnen och kan varandras historier som ingen annan. Då är det jätteviktigt att slå vakt om och värdera, har vi båda sagt, att hitta en plats där vi är goda vänner. Därav ser du oss gå i Prideparaden tillsammans. Vi har gemensam vårdnad om Prideparaden, åker till Mallorca ihop på semester. Som alla andra skilda med barn försöker vi få vår shit together.

Annons