Jonas Gardell 2023.
10 kändispar som har gjort slut under året
1:45

Efter reklamen: 10 kändispar som har gjort slut under året

(1:45)

Slå på ljud

Jonas Gardell och Mark Levengood var ett av Sveriges mest ikoniska par. De hade varit tillsammans i 37 år, och varit gifta sedan 2011 när de i januari berättade att de separerade.

I en intervju med Allas berättar Jonas Gardell nu att paret hade varit separerade länge innan de gick ut med det.

– De sista fem åren hade jag ägnat åt att vänta på att Mark skulle komma tillbaka till mig, för Mark var fladdrig och gjorde en massa annat. Och det var väldigt skönt, det ögonblick jag fattade att jag inte kunde vänta längre. Han kommer inte att komma. Jag måste gå vidare med mitt liv. Det var otroligt smärtsamt, men också absolut nödvändigt, säger Jonas Gardell till sajten.

Maria Montazamis son har vuxit upp – här är Nicholas i dag

Eftersom de hade levt tillsammans i två tredjedelar av sitt liv så har Jonas Gardell börjat ompröva gamla sanningar – hur vill han egentligen leva sitt liv?

– Allt från frukostvanor, när jag går och lägger mig på kvällen till skägg. Alla mina vanor är brutna ändå, eftersom jag inte längre är ihop med Mark, som var min vana. Förut visste jag precis hur min livsväg skulle se ut. Nu ser jag inte ens första kröken. Det är läskigt, men fruktansvärt kul, konstaterar författaren.

Jonas Gardell och Mark Levengood i Prideparaden.

Jonas Gardell och Mark Levengood i Prideparaden.

Foto: Oscar Olsson/TT

Jonas och Mark gick på Pride tillsammans

I augusti valde Jonas och Mark att gå tillsammans i Prideparaden, trots att skilsmässan hade gått igenom i juni.

– Eftersom vi varit ihop så länge har vi mängder med nycklar till varandras liv, gemensamma minnen och kan varandras historier som ingen annan. Då är det jätteviktigt att slå vakt om och värdera, har vi båda sagt, att hitta en plats där vi är goda vänner. Därav ser du oss gå i Prideparaden tillsammans. Vi har gemensam vårdnad om Prideparaden, åker till Mallorca ihop på semester. Som alla andra skilda med barn försöker vi få vår shit together.

Mest läst