Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Johnsons beslut för 18-åriga dottern Havanna – efter flytten med kärleken

29 dec, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografClaudio Bresciani/TT
Countrysångaren Jill Johnson och fästmannen Mattias Elg har flyttat ihop, efter fem år som särbos.
Nu berättar artisten om känslorna kring att bo i en annan stad än dottern Havanna.
– Det jobbiga är att jag har lämnat min 18-åring i Borås, för hon har ett halvår kvar på gymnasiet, säger Jill till Amelia.
Annons
5 saker om Jill Johnson som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Jill Johnson som du kanske inte visste

Sveriges största countrysångare Jill Johnson fyller 50 år i vår. Hon och kärleken Mattias Elg är nyförlovade. De har dessutom precis flyttat ihop och blivit sambos i Ängelholm, där Jill även är uppvuxen.

Jill har två döttrar Havanna, 18, och Bonnie, 11, tillsammans med exmaken Håkan Werner. Examakrna skiljdes år 2017, efter 17 års äktenskap.

I en ny intervju med tidningen Amelia berättar artisten nu om beslutet att flytta till en ”ny” stad, efter att ha bott hela sitt vuxna liv i Borås. Hon delar även med sig av känslorna kring att låta äldsta dottern bo kvar där.

Jill Johnson om terapin och den tuffa skilsmässan

Jill Johnson berättar öppenhjärtigt om den långa inre resa hon gjort. Hon säger att den startade när hon började gå i terapi för 15 år sedan, men att hon å andra sidan har sagt ”för 15 år sedan” väldigt länge. Så, det kan röra sig om en ännu längre tid.

Annons

Hon var väldigt olycklig när hon började gå i terapi, men fick snart rätsida på konceptet och har blivit otroligt hjälpt under åren. Bland annat uttrycker hon att hon har blivit bättre på att sätta gränser och säga ”nej”.

– Förut landade jag mycket i medberoende, både i jobbet och privat, där jag gärna ville göra andra glada och leverera för deras skull. Idag gör jag snarare saker som skänker mig glädje. Medberoendereflexen kan fortfarande kicka in, skillnaden är att jag inte längre måste agera på den, säger hon till tidningen.

Jill var 24 år när hon vann Melodifestivalen med låten Kärleken är år 1998.
Jill var 24 år när hon vann Melodifestivalen med låten Kärleken är år 1998.

När hon, vid 43 års ålder, hamnade i klimakteriet hjälpte terapin henne att hantera alla känslor. Likaså när hon och Håkan separerade. Det var en tuff skilsmässa, som tog tid att bearbeta.

Annons

Så här i efterhand önskar hon att hon hade tillåtit sig själv att vara singel längre innan hon blev tillsammans med Mattias år 2018, ett år efter skilsmässan. Men hjärtat styrde henne och det blev ju så bra!

– Jag levde med en och samma man i över 20 år, och när jag väl kommit över den värsta sorgen efter separationen fick jag otroligt mycket luft i lungorna. I det läget var särbo ett utmärkt upplägg. Jag hade tid själv med mina döttrar, och när de var hos sin pappa fick jag lite av min ungdomstid tillbaka. Jag jobbade ju som tonåring. Nu kunde jag fullt ut leva ut passionen, jag reste mer med Mattias första året vi var tillsammans än jag hade gjort hela mitt vuxna liv med min exman.

Jill Johnson flyttar ihop med fästmannen Mattias Elg

I våras friade Mattias till Jill under en semesterresa i den italienska kuststaden Postiano. Jill berättade om förlovningslyckan först några månader senare.

”Nära och kära världen över, det finns ett bröllop att se fram emot. Fast det blir först 2024”, skrev hon då i ett inlägg på Instagram.

Jill Johnson och kärleken Mattias Elg på röda mattan inför Polarpriset år 2019.
Jill Johnson och kärleken Mattias Elg på röda mattan inför Polarpriset år 2019.

Jill och Mattias är inte bara nyförlovade. De är också nyblivna sambos, efter att ha levt som särbos under fem år. Jill bodde i Borås och Mattias bodde i Östersund. I dag bor de båda två tillsammans i Ängelholm.

Annons

Hon förklarar att en särboupplägget hade fördelen att man slapp tröttna på varandras olater. Distansen höll relationen levande på ett sätt, men till slut blev längtan efter en vardag tillsammans så stor att de tog beslutet att flytta ihop.

Se också: Jill Johnson om kärleken MattiasBrand logo
Se också: Jill Johnson om kärleken Mattias

Jill Johnsons beslut för 18-åriga dottern Havanna i flytten

Vidare i intervjun förklarar Jill att hon är riktigt nöjd med valet av bostadsort, eftersom hon har ”rötter som drar” dit. Däremot har flytten kommit med en betydande nackdel, nämligen distansen till äldsta dottern Havanna.

– Det var okej så länge jag tyckte att jag bodde där för barnens skull, men när jag inte tydligt såg vinsterna med det var det ett lätt beslut att flytta. Det jobbiga är att jag har lämnat min 18-åring i Borås, för hon har ett halvår kvar på gymnasiet. Hon å sin sida tycker att det är skönt att ha en egen lägenhet, berättar Jill.

Annons

Huruvida Havanna väljer att stanna kvar i Borås efter gymnasieexamen eller ej återstår att se, men det är tydligt att Jill och Håkan gemensamt beslutat att hon ska få lov att ta studenten från den skola där hon har dina vänner.

Jill tillsammans med dottern Havanna på Gröna lund år 2016.
Jill tillsammans med dottern Havanna på Gröna lund år 2016.

Jill avslutar med att berätta att hon känner ett lugn i att låta Havanna göra sin grej. Det fick ju hon göra när hon var ung. Dessutom har de tät och regelbunden kontakt. Det faktum att pappa Håkan bor mittemot dottern är också en lugnande faktor.

– Jag har aldrig varit en kycklingmamma, jag fick ju själv dra i väg redan som fjortonåring, men jag ger henne mer luft i dag. Jag ringer inte längre och frågar om hon har ätit, utan håller mig incheckad och visar intresse för hur hon mår.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Kändisåret 2022: Bröllop, bebislycka och dödsfallBrand logo
Kändisåret 2022: Bröllop, bebislycka och dödsfall
Annons