Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Johnson: Så träffade jag min nya kärlek

26 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPatrik Österberg/TT
Jill Johnson hade sörjt att hennes 18 år långa äktenskap var över, när psykologen Mattias Elg hörde av sig, och fångade hennes intresse.
I Carina Bergfeldt berättar artisten om hur hon hittade kärleken igen – och varför pojkvännen är bra att ha med när hon jobbar.
– Han får mig att känna mig väldigt trygg, och framförallt är han aldrig i vägen på jobb, säger Jill Johnson i SVT-programmet.
Annons
Jill Johnson om kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson om kärleken Mattias

Jill Johnson, 47, var gift med musikern Håkan Werner mellan 1999 och 2017, när de skildes efter 18 års äktenskap – något som var en stor sorg för artisten.

I fredagens Carina Bergfeldt berättar Jill Johnson hur hon ur sorgen hittade något väldigt fint, nämligen sin nya kärlek Mattias Elg.

– Vi träffades en tid där jag and varit otroligt ledsen och sörjde mitt förra äktenskap, men hade börjat komma upp lite ur den värsta ledsenheten och blicka upp över horisonten. Då blickade jag ner i min telefon där det fanns ett några månader gammalt meddelande som gjorde mig nyfiken. Som hade lite att göra med mig som person, lite Jills veranda.. och den där raggarrepliken att han var psykolog, det tycker jag är väldigt spännande, säger Jill Johnson i programmet.

Så gjorde Mattias Elg för att vinna Jill Johnsons hjärta

Jill Johnson ville ta det lugnt i början – men till slut vann kärleken över henne.

– Så jag svarade honom lite trevligt att ”tack, vad kul att du hörde av dig, jag ligger lite lågt med livet, vi hörs längre fram”. Och då tyckte han att tre veckor räckte, och hörde av sig igen. Då började vi mejlväxla, så man vaknade till ett mejl. Sen när vi började skriva fångade han min uppmärksamhet, säger hon.

Programledaren Carina Bergfeldt konstaterar att artisten har med sig psykolog-pojkvännen i kulisserna, och undrar hur det påverkar henne.

– Han får mig att känna mig väldigt trygg, och framförallt är han aldrig i vägen på jobb. Det är inte alltid man kan ha med nära och kära på jobb, men han tillför alltid något. Han är bra på att lyfta mitt mod, och han serie saker på kanske ett annat sätt, så det är härligt att ha med honom, säger Jill Johnson.

Annons