Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill inte ge pengar till sina barn

26 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Klarna-grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski är miljardär – men hans barn kommer inte få några pengar av honom.
I Carina Bergfeldt på SVT berättar företagaren om varför han vill att hans barn ska få kämpa sig till framgång.
– De måste hitta sitt eget sätt att hitta sin framgång i livet. Jag skulle inte vilja att de aldrig behöver jobba i sitt liv, säger Sebastian.
Annons
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill inte ge pengar till sina barnBrand logo
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill inte ge pengar till sina barn

Sebastian Siemiatkowski, 39, har som medgrundare och vd till appen Klarna blivit en av Sveriges rikaste företagare, och har tjänat miljarder.

Men för programledaren Carina Bergfeldt i SVT:s intervjuprogram med samma namn så erkänner han att han inte vill att hans egna barn ska ta del av pengarna – något som verkar vara under diskussion mellan honom och hans hustru.

– Det här en diskussion hemma va, mellan mig och min kära fru. Men om du skulle fråga mig just nu så skulle jag säga att de får ingenting. Det är för att jag vill att de ska ha det där drivet. De måste hitta sitt eget sätt att hitta sin framgång i livet. Jag skulle inte vilja att de aldrig behöver jobba i sitt liv, säger Sebastian Siemiatkowski i Carina Bergfeldt.

Annons

– Nä men det skulle ju bli hemskt, säger Jill Johnson, som sitter med i soffan.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vill att barnen ska jobba

Sebastian Siemiatkowski menar att han samtidigt förstår att det kan låta konstigt när han som miljardär säger så, medan det finns de som kämpar med pengar dagligen. Därför är han noggrann med att poängtera att det gäller hans egna barn, och inga andra.

– Men jag vill vara försiktig med att säga det samtidigt, för det finns många människor som har det tufft, och inte har ekonomin. Det kanske låter konstigt att någon som har pengar sitter och säger ”det är bra att inte få pengar”, det är lätt för mig att säga. Men nu pratar jag för mina egna barn, att det är bra för dem, för mina barn skulle jag inte vilja att allt bara serverades, säger han i programmet.

Annons