Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Johnsons nya liv med kärleken Mattias Elg

02 feb, 2021 
Jill Johnson och Mattias Elg.
Jill Johnson och kärleken Mattias Elg är lyckligare än någonsin tillsammans.
Tillsammans med pojkvännen har artisten upptäckt nya aktiviteter – och han får henne att prova saker hon aldrig gjort förut.
”Det krävdes en jämtlänning”, skriver Jill Johnson på Instagram.
Annons
Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
Fem svenska kändispar vi minns

Det var i juni 2018 som folkkära artisten Jill Johnson, 47, för första gången visade upp sin nya kärlek Mattias Elg, 46, på röda mattan, när de besökte Polarpriset tillsammans. Sedan dess har Jill och psykolog-pojkvännen hållit ihop, och Mattias Elg har fått sin flickvän att prova nya saker.

I P4 Extra berättade Jill Johnson hur den nya relationen har fått henne att få upp ögonen för utomhusaktiviteter och att träna i friska luften – något som innan dess hade varit helt främmande för henne.

– Det finns många saker som har lagts till i mitt liv, framför allt att komma ut lite mer och motionera i frisk luft. Det är väl härligt när det är sådana saker man vrider på, alla vrider sig och ändrar sig lite när man träffar en ny människa, sa hon i Titti Schultz radioprogram.

Jill Johnsons nya intresse med kärleken Mattias Elg

Bland annat har längskidor blivit en ny hobby, sedan hon blev tillsammans med jämtlänningen Mattias Elg. Men att hon skulle åka längskidor i hemstaden Borås, där hon bor med barnen hon har med exmaken Håkan Werner, det hade hon inte trott.

Annons

Efter den senaste tidens kalla väder med minusgrader och mycket snö har det dock blivit möjligt att åka längdskidor även där.

”Längdskidor i Borås för första gången sen jag flyttade hit 1996. Det krävdes en Jämtlänning”, skriver Jill Johnson på Instagram, till en bild på sig själv på ett par längdskidor, ute i spåren. Hon taggar också pojkvännens Instagramkonto.

När Jill Johnson träffade nya kärleken så hade hon skilt sig året innan, efter ett 17 år långt äktenskap.

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen. Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv, berättade artisten i sitt sommarprat.

Läs mer:

Annons