Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Allt om Jills veranda säsong 5 – här är gästerna i nya säsongen

01 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Jills veranda säsong 5 sänds 2023
Efter tre års uppehåll är det nu återigen dags för Jills veranda att återvända till Nashville.
I säsong 5 välkomnar Jill Johnson 6 nya gäster.
Annons
Jill Johnson om kärleken MattiasBrand logo
Jill Johnson om kärleken Mattias

Under förra sommaren spelade sångerskan och programledaren Jill Johnson in den femte säsongen av Jills veranda. Nu är det även dags för tv-tittarna att få återvända till Jills Nashville.

Med sig på resan har Jill Johnson sex gäster som turas om att besöka henne i Jills veranda säsong fem. Senast vi fick följa med var för tre år sedan.

Jill Johnson i programmet Jills veranda

– Det känns underbart att äntligen få bjuda över våra nationalskatter till Nashville igen. Jag lär mig – och upplever så mycket tillsammans med mina gäster. Jag tycker att det är så spännande och intressant att få filtrera varje möte i musik, säger Jill Johnson i ett pressmeddelande.

Deltagarna i Jills veranda säsong 5

Denna gång välkomnar Jill Johnson sex nya artister. Som vanligt får de i uppgift att välja ut en låt som de ska framföra tillsammans med Jill. Men de ska också skriva en önskelista på vad de vill se och göra i Nashville under programmets gång.

  • David Ritschard
  • Sara Parkman
  • Nathalie ”Cleo” Missaoui
  • Ola Salo
  • Frida Hyvänen
  • Lisa Ekdahl

1. Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl i Jills veranda 2023

Hon är känd för de flesta med låten ”Vem vet” och 2016 var hon med i Så mycket bättre. I första avsnittet av Jills veranda gästar sångerskan Lisa Ekdahl programmet. Hon har valt låten ”The ghost om Tom Joad” av Bruce Springsteen.

2. David Ritschard

David Ritschard i Jills veranda säsong 5 2023

Han är andra deltagaren i femte säsongen av Jills veranda. David Ritschard är framför allt känd i Stockholm som sångaren som sjunger på svenska och gärna hyllar fotbollslaget Hammarby IF med låten ”Vi ses snart igen” tillsammans med Magnus Carlson. Sedan 2022 är David Ritschard musiker på heltid och har bland annat gjort låten ”Triumfera” med Lisa Ekdahl. I Jills veranda får han Jill att för första gången sjunga country på svenska.

Annons

3. Sara Parkman

Hon är svensk folkmusiker som 2016 blev soloartist men har samarbetat med många artister som Silvana Imam, Bob hund och Seinabo Sey och varit en del av bandet Kraa. Sara Parkman har turnerat med teaterföreställningar, skapat musikradio och varit ett av husbanden i På spåret.

4. Ola Salo

Han är framför allt känd som sångaren i The Ark men också för sin huvudroll i musikalen Jesus Christ Superstar. I fjärde avsnittet av Jills veranda tar sångaren Ola Salo plats på Jill Johnsons veranda i Nashville.

5. Nathalie ”Cleo” Missaoui

Hon går under artistnamnet Cleo och är svensk rappare, sångerska och låtskrivare. Nathalie Mossaoui är med i femte avsnittet. 2023 var hon med i SVT-serien När hiphop tog över.

6. Frida Hyvänen

Hon är låtskrivare och artist som släppt flera album. Hennes debutalbum ”Until death comes” släpptes även i USA i början av 2000-talet. 2016 leverade Frida Hyvänen sitt första album på svenska ”Kvinnor och barn” och är sist ut i Jills veranda 2023.

Då sänds Jills veranda 2023

Jill i Jills veranda 2023

Första avsnittet av Jills veranda sänds den 8 mars 2023 på SVT och SVT Play.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons