Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Joanna Lumley har kysst alla Bond-skådisar genom tiderna

13 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Helt hysteriskt-stjärnan Joanna Lumley har en lång karriär bakom sig, och har spelat i bondfilmen I hennes majestäts hemliga tjänst.
Men Lumley har en relation med alla som har spelat James Bond genom tiderna – hon har nämligen pussats med varenda en av dem.
– Det är helt möjligt Fredrik, när man är så gammal som jag är så tenderar man att ha gjort en hel del pussande, säger hon i fredagens Skavlan.
Annons
Joanna Lumley om kyssarna med Bond-stjärnornaBrand logo
Joanna Lumley om kyssarna med Bond-stjärnorna

I Sverige känner alla igen henne som festglada Patsy i Helt hysteriskt – men Joanna Lumley, 74, har mycket mer än så på sitt cv.

Bland annat spelade hon i James Bond-filmen I hennes majestäts hemliga tjänst – och har sedan dess lyckats pussas med alla nio som någonsin har spelat James Bond på vita duken.

Det berättar hon i fredagens Skavlan, och går igenom dem när programledaren Fredrik Skavlan är skeptisk till om det kan stämma.

– Det är helt möjligt Fredrik, när man är så gammal som jag är så tenderar man att ha gjort en hel del pussande. Det jag menar, inte på bioduken, jag kysste inte någon av dem på bioduken, eller ens privat eller ens romantiskt, säger Joanna Lumley i Skavlan.

Joanna Lumley bevisar att hon kysst alla Bond-stjärnor

Hon fortsätter med att räkna upp skådespelarna – George Lazenby spelade James Bond i filmen hon var med i, och de andra har hon på olika sätt träffats.

– Men vi har dykt upp vid olika tillfällen och gjort saker, ibland har vi gjort någon välgörenhetsgala tillsammans. Roger Moore och jag var med i en Rosa Pantern-film tillsammans, Sean Connery kände jag ändå. Daniel Craig har jag varit på galor när han har varit där, och då har vi kindpussats, det är bara puss-puss. Samma med Pierce Brosnan. Tim Dalton kände jag som en vän. Det är bara puss-puss, men jag har pussat dem alla, säger hon i Skavlan.

Skavlan sänds fredagar 21.00 på SVT1.

Läs mer:

Annons