Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Joe och Jill Bidens knep för att få kärleken att hålla

05 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAndrew Harnik/UPI/Shutterstock/TT.
Presidentparet Joe och Jill Biden har varit gifta i 43 år och gått igenom framgång, förlust och sorg tillsammans.
I sin första intervju från Vita huset berättar de om hur man får kärleken att hålla, och vad de lärt sig av alla svåra perioder.
– Jill dök upp under en väldigt viktig tidpunkt och satte ihop min familj igen. Hon är limmet som höll oss ihop, säger Joe Biden.
Annons
Det här är Jill BidenBrand logo
Det här är Jill Biden

Joe och Jill Biden har varit gifta i 43 år, och gått igenom allt tillsammans. Paret blev tillsammans en tid efter att Joe Bidens första fru och ett av hans barn dog i en bilkrasch, och har sedan dess gått igenom sjukdomar, framgångar i karriären och förlusten av sonen Beau Biden tillsammans.

– Allt vi gått igenom tillsammans – topparna, dalarna och minst sagt tragedier och förluster – det finns ett citat som säger att ibland blir man starkare på de trasiga platserna. Det är vad vi försöker åstadkomma, säger Jill Biden i People, i parets första intervju som presidentpar.

Joe Biden menar att han och Jill hjälper åt att bara varandra, och att det är viktigt att man kan växeldra i ett äktenskap.

– Hon har riktigt stark ryggrad. Alla säger att äktenskap är 50/50. Tja, ibland måste det vara 70/30. Tack gode gud att när jag är riktigt nere, så kliver hon in och när hon är riktigt nere, så kan jag kliva in. Vi har varit riktigt stöttande av varandra, säger han i People.

Annons

Joe Bidens hyllning till hustrun Jill

Joe Biden är tacksam över att hustrun kom in i hans och sönerna Beaus och Hunters liv när hon gjorde, och menar att det var hon som gjorde att de kunde bli en familj igen efter att han blivit änkling och förlorat sin dotter.

– Vi skulle båda kunna göra våra jobb, men inte lika bra som vi gör dem nu. Jag tror inte att jag hade stannat i offentligheten. Jill dök upp under en väldigt viktig tidpunkt och satte ihop min familj igen. Hon är limmet som höll oss ihop, och jag visste att jag ville gifta mig med henne kort efter att jag träffat henne, säger Joe Biden.

Trots hög press från arbetet inom politiken och ett liv i offentlighet så bråkar paret väldigt sällan.

– Det är inte så att vi inte bråkar eller kivas emellanåt. Men jag har tur, säger Joe Biden, och Jill fortsätter:

– Efter 43 år av äktenskap finns det inte så mycket att bråka om längre.

Annons