Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Jon Henrik Fjällgren sadlar om – utbildar sig till brandman

02 apr, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
jon henrik fjällgren
Artisten Jon Henrik Fjällgren har hittat ett nytt drömyrke. Nu berättar han om utbildningen till att bli deltidsbrandman.
Annons
7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik FjällgrenBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

Åtta år har gått sedan den jojkande renskötaren Jon Henrik Fjällgren, 34, tog Sverige med storm och kammade hem vinsten i Talang 2014. Nu berättar han om sitt nya spår i livet – utbildningen till att bli deltidsbrandman.

Öppen med psykisk ohälsa och missbruk

jon henrik i mello
Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen 2015, 2017 och 2019.

Jon Henrik Fjällgren är en man med många strängar på syn lyra. Redan som 14-åring uppträdde han för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i hemorten Funäsdalens kyrka, som 16-åring släppte han sitt första album och tio år senare vann han svenskarnas hjärtan i Talang.

Annons

På senare år har Jon Henrik skrivit en självbiografi, Månbarn, och blivit invald i Sametinget för partiet Samerna. Därtill har Jon Henrik blivit pappa, och varit öppen med att han kämpar mot missbruk och psykisk ohälsa.

I ett inlägg som Jon Henrik postat inför sina drygt 39 tusen följare på Instagram, berättar han om senaste projektet. Det rapporterar Expressen.

Därför vill Jon Henrik bli brandman

jon henrik med ren
Till vardags är Jon Henrik Fjällgren renskötare.

”Många kan fråga mig ibland: hur hinner du med allting Jon Henrik?!”, börjar han sitt inlägg. ”Jag försöker vrida och vända på min vardag så att allt ska gå ihop så gott man kan”, fortsätter han.

”Jag är en kille med många viljor och önskningar, och jag lever då jag kan bidra eller när jag kan ge samhället någonting positivt. Jag är politiker, renskötare, musiker och en man som kämpar för orättvisor och ett tryggare samhälle för gamla och unga”.

Annons

Jon Henrik beskriver hur han vill leva ett liv där hans positiva handlingar väger upp mot de negativa.

”Oavsett hur många fel val man har gjort i livet så är det inte de som bestämmer hur sagan ska sluta. De handlar om framtiden och vad man gör nu med sitt liv”, skriver han vidare.

”Extremt intressant yrke”

”Just nu håller jag på att försöka utbilda mig till deltidsbrandman och yrket verkar vara extremt intressant men också lärorikt på många sätt. Just nu sökes deltidsbrandmän runt om i Jämtland och i Hede”, skriver Jon Henrik på Instagram.

Han konstaterar att det råder brist på brandmän, och uppmanar följarna att själva kontakta räddningstjänsten för information om hur också de kan bidra.

Källa: Expressen

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons