Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Jonas Gardells beslut för barnen Amos och Olga

01 okt, 2020 
AvGabriella Håkansson
FotografPatrik sterberg/TT
Jonas Gardell har två barn tillsammans med Mark Levengood. Nu har makarna tagit ett nytt beslut för sonen Amos och dottern Olgas närmsta framtid.
Annons

Jonas Gardell, 56, och Mark Levengood, 55, är ett av Sveriges kändaste par. När de träffades för första gången så sa det klick. Paret fann varandra för över trettio år sedan men kärleken är fortsatt stark idag. De har dessutom gift sig flera gånger.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

Sedan kom partnerskapslagen och Mark och Jonas gifte sig igen år 1995.

– Och nu kan man gifta sig på riktigt, så för ett par år sedan gifte vi oss för tredje gången, förklarade Mark i intervjun.

Under årens gång har de fortsatt sina karriärer på varsitt håll men idag driver de tillsammans podcasten Mark & Jonas där de delar med sig av uppdateringar från sitt liv.

Sonen Amos och dottern Olga

Mark och Jonas har även två barn tillsammans. Det var i september 2002 som paret blev föräldrar för första gången. Sonen Amos Gardell har idag hunnit bli 17 år gammal och dottern Olga Levengood är 14 år. Men redan från start har Jonas och Mark fattat ett tydligt beslut. De har valt att hålla barnen lång utanför offentligheten. Olga och Amos syns varken på föräldrarnas sociala medier eller vid offentliga sammanhang. Beslutet är inget som varken Mark eller Jonas har pratat allt för mycket om utan anses förmodligen bara vara just deras sätt att uppfostra sina barn.

Annons

Jonas har tidigare berättat i parets podcast att han åtminstone inte är intresserad av att blanda in barnen i marknadsföringssyfte. Detta kom på tal efter att han hade hört Alex Schulman nämna sitt barn i ett reklaminslag i podcasten Alex och Sigge.

– Menar du verkligen att du är så jävla kåt på pengar att du säljer ut dina ungars jävla löss i håret för att tjäna pengar?, sa Gardell i sin podcast Mark & Jonas efter Schulmans reklaminslag om ett företag som bland annat säljer lusschampo.

Nya beslutet för framtiden med barnen

I en ny intervju med Mark Levengood i Hallandsposten visar det sig att Mark och Jonas nu tagit ett nytt beslut. De har nämligen gett sig ut till sommarstället på Vindö tillsammans med barnen. Där planerar de att tillbringa stora delar av sommaren tillsammans med familj och vänner.

Mest läst just nu
Annons