Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

80-talsstjärnan Justine Bateman: Därför vägrar jag ingrepp

28 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
justine bateman fem i i familjen family ties
Justine Bateman slog igenom i komediserien Fem i familjen på 80-talet, och många förknippar henne med rollen hon gjorde som barn.
Nu försvarar den 57-åriga skådespelaren sitt beslut att inte göra ingrepp eller operationer i ansiktet – och menar att hon vill se äldre ut.
– Jag tycker att mitt ansikte representerar den jag är, säger hon i 60 minutes.
Annons
Svenska kvinnor som väljer bort skönhetsingreppBrand logo
Svenska kvinnor som väljer bort skönhetsingrepp

Amerikanska skådespelaren och regissören Justine Bateman, 57, slog igenom 16 år gammal i humorserien Fem i familjen 1982. Trots att hon gjort mängder av olika roller sedan dess, och dessutom rönt framgångar som både regissör och producent, är det många som fortfarande förknippar henne med genombrottsrollen.

Kanske är det därför Justine väljer att öppet försvara sitt beslut att inte operera ansiktet eller göra ingrepp, så som botox eller fillers. Att göra botox är väldigt vanligt i Hollywood, och framförallt hos de kvinnliga skådespelarna är det mer regel än undantag.

Bateman har kritiserats för naturliga looken

I en intervju med 60 minutes Australia berättar Justine Bateman, som också är storasyster till kända skådespelaren Jason Bateman, att hon inte vill se yngre ut än hon är, och att hon gillar att hennes 57 år av erfarenhet syns i ansiktet på henne.

Annons
Justine Bateman 2021.
Justine Bateman är skådespelare, regissör och författare.

– Jag bryr mig inte ett skit. Jag tycker jag ser cool ut. Jag tycker att mitt ansiktet representerar den jag är, och jag gillar det, säger Justine Bateman i intervjun.

Hon konstaterar att hon har blivit kritiserad för att hon inte gjort ingrepp, men att hon inte bryr sig om vad andra tycker. Hon menar att skönhetsoperationer och –injektioner skulle ta ifrån henne saker som är viktigare för henne.

– Det känns som att det skulle radera inte bara all den auktoritet jag har nu, men också att jag känner mig som en annan person nu än när jag var 20 år. Jag gillar att se mig i spegeln och se bevis på det, säger hon.

Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal
Annons