Influencers som visar att starkt är vackert
0:38

Efter reklamen: Influencers som visar att starkt är vackert

(0:38)

Slå på ljud

Bara sex år gamla blev de amerikanska enäggstvillingarna Leah Rose Clements och Ava Marie Clements ett fenomen världen över, och skrevs om i olika tidningar och på sociala medier. Anledningen: de kallades för världens vackraste tvillingar.

I likhet med franska Thylane Blondeau, som blev känd för att hon kallades för världens vackraste flicka och numera arbetar som modell, har tvillingarna Leah Rose och Ava Marie fått en stor följarskara. Systrarna har nu hunnit fylla 12 år, och har närmare två miljoner följare på Instagram.

Efter att ha uppmärksammats i sociala medier 2016 fick Clements-barnen kontrakt med en stor modellagentur, och har bland annat gjort reklam för barnkläder.

Kändisarnas galnaste skönhetsknep

Så ser världens vackraste tvillingar ut i dag

På sina sociala medier poserar 12-åringarna ofta tillsammans, och tycker som många barn i deras ålder om att lägga ut videos där de dansar koreograferat tillsammans. Kontot drivs dock av deras föräldrar.

Redan när Leah Rose och Ava Marie var bebisar uppmärksammades de ofta för sina vackra utseenden, och mamma Jaqi uppmuntrades att låta de små barnen testa att bli modeller. Men efter att ha tagit möten med modellagenturer i Los Angeles lade familjen ner planerna, och fokuserade på att uppfostra dem utanför rampljuset, tillsammans med deras två år äldre brodern.

Hon övergavs av föräldrarna för att hon är albino – gör nu succé som modell

Mest läst